toppmöte

Vi hittade en synonym till toppmöte. Ordet toppmöte är synonymt med plats och kan bland annat beskrivas som ”möte mellan stormakters ledare”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av toppmöte samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till toppmöte?

 1. plats

Vad är motsatsen till toppmöte?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till toppmöte.

Vad betyder toppmöte?

 1. möte mellan stormakters ledare
 2. politisk konferens med regeringschefer från flera olika länder

Hur böjs ordet toppmöte?

 1. toppmöte
 2. toppmöten
 3. toppmötena
 4. toppmötenas
 5. toppmötens
 6. toppmötes
 7. toppmötet
 8. toppmötets

Hur kan ordet ordet toppmöte användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet toppmöte i svenska tidningar?

 1. De bilaterala samtalen, och flera toppmöten med Sydkoreas ledning, har trots det väckt en strimma hopp om att fred på Koreahalvön och nedrustning är möjlig.
 2. På tisdagens toppmöte slöt ledarna en formell överenskommelse om att normalisera relationerna.
 3. Sanna Marin valde att lämna toppmötet under fredagen, efter att en riksdagsledamot hon träffat tidigare under veckan testats positivt för covid–19.
 4. Sverige och Finland ligger mycket nära varandra när det gäller alla de frågor som står på dagordningen, sade EU–minister Hans Dahlgren (S) inför toppmötet i Bryssel.
 5. Vid ett extrainsatt toppmöte på tisdagen meddelade EU att man inte erkänner Aleksandr Lukasjenkos valseger i Belarus.
 6. Det skedde bland annat vid toppmötet mellan EU och Kina den 22 juni.
 7. Mötet återupptogs strax före lunch på lördagen, toppmötets sista dag.
 8. Bolton skriver med förtvivlan om hur han ser att den ryske presidenten Vladimir Putin helt lyckades få Trump på sin sida, och mot de egna underrättelsetjänsterna, vid ett toppmöte i Helsingfors.
 9. Enligt den här modellen, som premiärminister Pedro Sánchez kommer att driva på toppmötet, ska utbetalningarna från fonden dessutom ske i form av bidrag, inte lån.
 10. Vid ett toppmöte i Berlin i januari enades en lång rad stormakter officiellt om att inte blanda sig i konflikten och att upprätthålla ett sedan tidigare överenskommet vapenembargo.
 11. Likt Sudan har Etiopien på senare år genomgått en omvälvande förändring i demokratisk riktning och ett tema för toppmötet var ”Silencing the Guns” – att få slut på konflikterna som plågat kontinenten under många år.
 12. Inför stats– och regeringschefernas toppmöte i London i december kallade Frankrikes president Emmanuel Macron Nato för en ”hjärndöd” organisation.
 13. I söndags hölls ett uppmärksammat och välbevakat internationellt toppmöte om Libyen i Berlin.
 14. Ett tidigt vårtecken, ett toppmöte, en rymdpromenad och en filmgala ryms i veckans test.
 15. Rubriken på den oberoende engelskspråkiga webbtidningen Libya Herald säger något om stämningen efter söndagens upphaussade toppmöte i Berlin.
 16. Efter fem timmars intensiva manglingar om Libyen mellan en rad världsledare meddelade Tysklands förbundskansler Angela Merkel att deltagarna i toppmötet i Berlin enats om kommuniké.
 17. Detta amerikanska valår är chanserna större att Donald Trump verkligen dyker upp på toppmötet i den schweiziska alporten.
 18. Inför kvällens toppmöte ligger Frölunda på en fjärdeplats i SHL, Örebro ligger trea.
 19. Vid tiotiden på söndagförmiddagen kunde mötets ordförande Carolina Schmidt slå klubban i bordet för flera av de omstridda frågorna, och ett par timmar senare avslutades toppmötet.
 20. De hade ett andra toppmöte i Vitenams huvustad Hanoi den 28 februari 2019.


Mer information om toppmöte och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är plats en synonym till toppmöte. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.