Synonymer till traditionell

Vi känner till 11 synonymer till traditionell. Ordet traditionell är en synonym till konventionell och standard och kan bland annat beskrivas som ”i enlighet med traditionen, sedvanlig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av traditionell samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till traditionell

 1. allbekant
 2. bruklig
 3. frekvent
 4. gängse
 5. hävdvunnen
 6. klassisk
 7. konventionell
 8. sedvanlig
 9. standard
 10. typisk
 11. vanlig

Vilka ord betyder nästan samma sak som traditionell?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till traditionell. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. allmän
 2. legio

Vad är motsatsen till traditionell?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till traditionell.

Vad betyder traditionell?

 1. i enlighet med traditionen, sedvanlig
 2. som rör eller påminner om hur det brukade vara tidigare i historien

Hur böjs traditionell?

 1. traditionell
 2. traditionella
 3. traditionellare
 4. traditionellast
 5. traditionellaste
 6. traditionelle
 7. traditionellt

Hur kan ordet traditionell användas?

Följande exempelmeningar visar hur traditionell kan användas.

 1. skolans traditionella julkonsert

Hur används ordet traditionell i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet traditionell används i vanlig text.

 1. Flera Newcastlesupportrar firade ägarskiftet i traditionell arabisk utstyrsel.
 2. Detta projekt är ingenting som skiljer sig från de traditionella utgifterna.
 3. Därmed har det traditionella kommersiella upplägget kunnat appliceras även på den nya digitala konsten, säger hon.
 4. Häxorna är nedtonade – men Susanna Levonen gör en desto farligare Lady Macbeth i en annars ganska traditionell uppsättning av Verdis opera.
 5. En hypersonisk robot rör sig annorlunda jämfört med en traditionell ballistisk robot, vars bana är bågformad.
 6. Med sina eleganta linjer och relativt tunna formfaktor ser den kort och gott inte ut som en traditionell sportklocka, utan mer som en väldigt dyr lyxpryl.
 7. Det uppfattas som mindre farligt av unga än traditionella tobaksprodukter för att de har den här smaksättningen, säger Josefin Jonsson, enhetschef på Folkhälsomyndigheten.
 8. – Vi kom dit under Ramadan och jag förvånades över att iranierna, trots att de är muslimer, inte var så traditionella jämfört med palestinier.
 9. Finns det alternativ till traditionell kompostering?.
 10. Att en svart, homosexuell rappande man ostört lekte med en traditionellt straight och konservativ musikkultur väckte protester även utanför de mest renläriga bootsen och hattarna.
 11. En politisk trend i hela Europa är att de traditionellt stora partierna krympt avsevärt.
 12. Den vanligaste medicinen som läkare inom både traditionell och digital vård skriver ut till gruppen 20–39 år är antidepressiva läkemedel, så kallade SSRI–preparat.
 13. Även om det fanns en traditionell uppdelning mellan manliga och kvinnliga sysslor rankades kvinnornas sysslor inte lägre.
 14. När det finns majoritet för något av de traditionella blocken i en kommun är det nästan alltid de som styr, enligt David Karlsson.
 15. Det är växelväljare i mittkonsolen och den digitala instrumenteringen i kombination med skärmen på instrumentbrädan gör bilen både välbekant, men även traditionell sett ur ett förarperspektiv.
 16. Naomi Osaka har tidigare uttryckt kritik mot att reportrar som inte traditionellt bevakar tennis får medverka vid de stora turneringarnas pressträffar, enligt henne är det negativt både för utövare och journalister.
 17. – Jo, den här revyn är väldigt traditionell till formen, en klassisk nummerrevy, men med texter som ju är skrivna i vår tid.
 18. Therese Johaug är bara en av flera profiler från den traditionella världscupen som på senare tid har intresserat sig för långlopp.
 19. Det är detta som ligger till grund att Java traditionellt beskrivs som ett plattformsoberoende språk.
 20. Analysföretaget Gartner menat att data– och analysteam nu måste växla om – från traditionella tekniker som förlitar sig på big data till en ny typ av analyser som fokuserar på ”små och breda” data.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är konventionell en synonym till traditionell. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?