Synonymer till traditionsenligt

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av traditionsenligt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till traditionsenligt

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till traditionsenligt.

Vad är motsatsen till traditionsenligt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till traditionsenligt.

Vad betyder traditionsenligt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av traditionsenligt.

Hur kan ordet traditionsenligt användas?

Det saknas exempel på hur traditionsenligt kan användas.

Hur används ordet traditionsenligt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet traditionsenligt används i vanlig text.

 1. I samband med tolvslaget ska klockorna traditionsenligt ringa in det nya året.
 2. – Hon har blivit traditionsenligt uppvaktad på morgonen av prins Carl Philip och de tre småprinsarna, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då.
 3. – De säger att de inte bryr sig, men de bryr sig, halvskriker Jesper Bernspång när vi ses före match inne på Whoopsi Daisy, krogen där supporterklubben traditionsenligt laddar upp.
 4. Drottning Elizabeths officiella födelsedag infaller traditionsenligt den andra lördagen i juni och i år kommer Hennes Majestäts firande att kombineras med hennes platinajubileumsfirande.
 5. Miljonstaden Sydney i Australien sköt upp ett traditionsenligt och maffigt fyrverkeri vid det världsberömda operahuset vid tolvslaget, som inträffade klockan 14 på nyårsafton svensk tid.
 6. I anslutning till årsskiftet har Storbritanniens drottning Elizabeth traditionsenligt presenterat sin lista över personer som ska hedras med adelstitlar, rapporterar BBC.
 7. Finland är traditionsenligt första utländska besök för en svensk statsminister.
 8. Handels utredningsinstitut presenterade traditionsenligt årets julklapp.
 9. Jag googlar väldigt noga kring olika traditioner och försöker bygga avsnitten kring vad dagen traditionsenligt bjuder på.
 10. Den 13 meter höga Gävlebocken invigdes traditionsenligt på första advent med sång av bland andra artisten Charlotte Perelli.
 11. Och i Chicago träffades en sjuårig flicka, utklädd till humla, som traditionsenligt var ute och frågade om ”bus eller godis” av skott i halsen.
 12. Målen var Watsons andra, tredje och fjärde för säsongen, vilket traditionsenligt firades med att publiken kastade in sina kepsar på isen.
 13. Drottning Margrethe kommer vid sin bortgång traditionsenligt att begravas i Roskilde domkyrka.
 14. Efter att samtliga nationer marscherat in på Olympiastadion i Pyeongchang och ett flertal uppträdanden genomförts, så tändes traditionsenligt den olympiska elden.
 15. Dessutom tilldelades Jay–Z på lördagkvällens förgala inför Grammygalan, traditionsenligt i regi av skivbolagslegenden Clive Davis, ett hederspris.
 16. Hans arbete med ”Witnesses” har gjorts möjligt genom ett stipendium från Micael Bindefelds stiftelse som traditionsenligt delas ut i morgon på Internationella minnesdagen av Förintelsens offer.
 17. Det anser åtminstone djurrättsorganisationen Peta samtidigt som tidskriften Time traditionsenligt har tillkännagivit sin utnämning (meeto–rörelsen).
 18. Konferencier är traditionsenligt Baryard–Johnssons man, tv–profilen Henrik Johnsson.
 19. Man vet att man har blivit gammal när ens ungdom börjar glittra som Kents ”747”, medan ett hav av vevande armar vajar traditionsenligt precis som på en konsert med de brittiska synthförebilderna.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet traditionsenligt

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet traditionsenligt.

Bild med texten traditionsenligt