Synonymer till trakassera

Vi känner till 4 synonymer till trakassera. Ordet trakassera är en synonym till reta och besvära och kan bland annat beskrivas som ”utsätter för obehag eller förföljelse”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av trakassera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till trakassera

 1. besvära
 2. chikanera
 3. kujonera
 4. reta

Vad är motsatsen till trakassera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till trakassera.

Vad betyder trakassera?

 1. utsätter för obehag eller förföljelse
 2. förfölja, plåga, oroa, besvära med krångel

Hur kan ordet trakassera användas?

Det saknas exempel på hur trakassera kan användas.

Hur används ordet trakassera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet trakassera används i vanlig text.

 1. Medborgarna har klagat på det ändlösa tutandet, på nedskräpningen i stadens parker, över att ha blivit trakasserade, förolämpade eller ha stoppats av demonstranterna.
 2. Hamasmedlemmar började leta efter honom, kom till hans hem och trakasserade hans familj, vilket tvingade honom att gömma sig på platser där de inte kunde hitta honom.
 3. Dessa drog ut på tiden och medan de varade trakasserades eleverna av både militär och polis och många dömdes både till böter och arreststraff.
 4. Rapporten visar att anställda som känner sig hotade eller trakasserade inte vågar polisanmäla av rädsla för repressalier från den kriminella världen.
 5. SJ larmar om att tågpersonal trakasseras och hotas.
 6. – Bara för att Trump försvinner betyder det inte att hans följare kommer att göra det, säger han och pekar på att plattformen har varit ett centralt verktyg för att störa och trakassera meningsmotståndare.
 7. Många politiker har trakasserats av polisen, gripits, drivits i landsflykt eller helt enkelt försvunnit.
 8. Det här har lett till sabotage mot utrustning och till att personal på telekomleverantörer i länder som Storbritannien, Nederländerna och Cypern trakasserats.
 9. Nyligen genomgick hon en rättsprocess, där en NMR–aktivist som hotat och trakasserat henne fälldes.
 10. Gränspoliser har i dagarna stoppat, trakasserat och även skjutit mot de flyende, frusna och vilsna flyktingarna både på land och ute på havet.
 11. Chicago Blackhawks assisterande tränare Marc Crawford är den senaste i raden att hamna i blåsväder efter att han anklagats för att ha trakasserat och misshandlat spelare.
 12. Genom sexuella inviter via brev och i Instagram–kommentarer trakasserade en 71–årig man en känd kvinnlig skådespelare.
 13. Tjejer trakasseras av både tjejer och killar – samt över en längre tid.
 14. Att som underordnad trakassera sin chef.
 15. Hon berättade om hur unga pojkar trakasserade muslimska flickor som inte följde de påbjudna klädföreskrifterna enligt deras tolkning av islam, och försökte hindra dem från att delta i sim– och sexualundervisning i skolan.
 16. Polisen Stéphane, som precis blivit förflyttad till området, hamnar i lag med två råbarkade kollegor som har gjort det till en vana att trakassera ungdomar, särskilt tjejer, i området.
 17. Vår aktion varade bara i sex minuter och vår avsikt var inte att trakassera någon, utan att visa på det faktum att elfordonen är här – och demonstrera den positiva inverkan de har på samhället”, skriver Igor Kolovrat på Facebook enligt Carscoops.
 18. ”Jodå, Jimmie, visst minns också jag ett annat Sverige, till exempel det Stockholm när jag var ung där skinnskallar härjade i Gamla stan och trakasserade invandrare och homosexuella, en tid då jag inte vågade röra mig i Gamla stan efter mörkrets utbrott.
 19. Jodå, Jimmie, visst minns också jag ett annat Sverige, till exempel det Stockholm när jag var ung där skinnskallar härjade i Gamla stan och trakasserade invandrare och homosexuella, en tid då jag inte vågade röra mig i Gamla stan efter mörkrets utbrott.
 20. Chicagos assisterande tränare Marc Crawford är temporärt avstängd av klubben efter anklagelser om att ha tidigare ha trakasserat spelare.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är reta en synonym till trakassera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på trakassera

Bild till ordet trakassera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet trakassera.

Bild med texten trakassera