trans

Vi hittade 3 synonymer till trans. Ordet trans är en synonym till hypnos och extas och kan beskrivas som ”upplevelse av något overkligt skönt, hänryckning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av trans samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till trans?

 1. extas
 2. hypnos
 3. hänryckning

Vad är motsatsen till trans?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till trans.

Vad betyder trans?

 1. upplevelse av något overkligt skönt, hänryckning

Hur böjs ordet trans?

 1. trance
 2. trancen
 3. trancens
 4. trances
 5. trans

Hur kan ordet ordet trans användas?

 1. musiken fick henne att falla i trans

Hur används ordet ordet trans i svenska tidningar?

 1. Så många runt mig var trans, jag visste inte att det fanns så många transpersoner i Stockholm.
 2. Popkollo riktar sig till dig som är trans och/eller tjej/kvinna från 12 år och uppåt.
 3. Jag kommer att tänka på Scarlett Johansson–diskussionen, om cis–personer som spelar trans, vita som spelar asiater eller hetero–skådisar som spelar hbtq–personer.
 4. Han är som i trans och dryper av svett.
 5. Inom EKHO upplever vi mestadels hur samtalet om trans och samtalet om feminism berikar varandra och ger nya perspektiv på båda områdena – långt ifrån Edsingers uppfattning att ”transideologin […] slår undan benen för den traditionella feminismen”.
 6. Det är exakt samma grej som vi som är trans säger till feminism som enbart vänder sig till ciskvinnor, bara för att vi gör framsteg betyder inte det att ni blir av med något.
 7. Värst vad det fajtas om trans och kön för man vet inte vilken gång i ordningen.
 8. Bland nomineringarna till "Årets trans" återfinns skådespelaren Aleksa Lundberg och som "Årets hetero" finns S–politikern Jesper Eneroth nominerad.
 9. Erfarenheterna rör queer, trans, "icke–straighta" relationer, rasism och kolonialism.
 10. – De sista fem minuter var som i trance, sa Nils Andersson.
 11. – Han var den som satte trancen och housen på kartan när jag var ung.
 12. Mystikern Robert Plant tog å sin sida konsekvenserna av sin gränsöverskridande musik – "North African trance, West Country trip–hop" som Uncut uttryckte det – och sjöng med låg och sorgsen röst om hemlandets isolationism.
 13. När jag var i 12–årsåldern började de stöta bort mig eftersom jag är trans, och när jag var 14 var jag helt borta ur familjen.
 14. I förordet påminner konsthallschefen Sara Arrhenius om att konstnärlig kreativitet alltid har kopplats till det undermedvetnas sfärer, till drömmar, hypnos och trans.
 15. Det är synd om Sofia för att hennes familj är frireligiös och för att hon inte får ändra juridiskt kön, men allra mest för att hon är trans.
 16. Gabriel Welin föddes som biologisk tjej, men förstod i tonåren att han var trans.
 17. – I polskan kommer man nästan i lite trans.
 18. Jag ville berätta om mina, och många andras, erfarenheter av att som ”helt vanliga svenska ungdomar” i ” helt vanliga svenska familjer” mötas av utfrysning, våld och kontroll när vi kommit ut som homo-, bi- eller trans.


Mer information om trans och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hypnos en synonym till trans. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.