transaktion

Vi hittade 11 synonymer till transaktion. Ordet transaktion är en synonym till överföring och transfusion och kan bland annat beskrivas som ”ekonomisk uppgörelse”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av transaktion samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till transaktion?

 1. affär
 2. affärshändelse
 3. avtal
 4. flyttning
 5. handel
 6. sändning
 7. transferering
 8. transfusion
 9. uppgörelse
 10. överflyttning
 11. överföring

Vad är motsatsen till transaktion?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till transaktion.

Vad betyder transaktion?

 1. ekonomisk uppgörelse
 2. handling där parter utbyter varor eller tjänster mot betalning

Hur böjs ordet transaktion?

 1. transaktion
 2. transaktionen
 3. transaktionens
 4. transaktioner
 5. transaktionerna
 6. transaktionernas
 7. transaktioners
 8. transaktions

Hur kan ordet ordet transaktion användas?

 1. ekonomiska transaktioner

Hur används ordet ordet transaktion i svenska tidningar?

 1. Prislappen ligger på motsvarande 4 700 svenska kronor per databas och som vanligt i dessa sammanhang sker alla betalningar via kryptovalutan bitcoin, detta för att förhindra att transaktionerna spåras.
 2. Den västafrikanska samarbetsorganisationen Ecowas har också fryst alla monetära transaktioner mellan Mali och övriga 14 medlemsländer.
 3. Under natten till fredag svensk tid skrev Trump under en exekutiv order som förbjuder alla amerikanska transaktioner med de kinesiska teknikjättarna Bytedance och Tencent.
 4. Hans Dahlgren noterar att MIchel i sitt förslag också resonerar om en eventuell skatt på finansiella transaktioner.
 5. Inom loppet av sex veckor på nya jobbet kan vd Allison Kirkby nu komma att riva av plåstret och stänga den transaktion som Telia under lång tid försökt driva igenom.
 6. Tanken är att den ska användas i samband med digitala transaktioner, till exempel när man betalar för något via mobilen.
 7. För tredje gången i bitcoins historia halveras ersättningen till dem som processar transaktioner och skriver nya block till blockkedjan, och belönas för detta med nya bitcoin–mynt.
 8. Riksbanken har också tillfälligt släppt in fler aktörer, vid sidan av storbankerna, som motparter i penningpolitiska transaktioner.
 9. Detta påverkade posten nettoresultat av finansiella transaktioner med –51 miljoner kronor.
 10. Enligt den danska polisen – som ingrep vid transaktionen – var det en last på över 100 kilo kokain.
 11. Bitcoins blockkedja är en öppen databas där alla transaktioner kan spåras till bitcoinadresser, vilka i sin tur oftast kan kopplas samman med bankkonton, kreditkort och liknande genom de marknadsplatser där bitcoin handlas mot traditionella valutor.
 12. Danske Bank boprisindikator baseras på rapporterade transaktioner på Hemnet.
 13. Sammanlagt skulle Tesla därmed dra in 2,3 miljarder dollar (drygt 22 miljarder kronor) på transaktionen före emissionskostnader.
 14. Utöver det internationella samarbetet är det som gör just denna knarkhärva så unik det stora antalet transaktioner som gjorts, enligt Wennerström.
 15. En månad senare polisanmälde myndigheten Allra, som enligt Pensionsmyndighetens utredning har ägnat sig åt stora interna transaktioner utan att kunna motivera hur de gagnat spararna.
 16. Den tog fart när SVT Uppdrag granskning avslöjade ett stort antal misstänkta transaktioner i Baltikum, vilket på kort tid storbanken att byta ut både styrelseordförande och vd.
 17. Leveranskraven till kund är högre och dessutom kommer det ständigt nya krav på säkerhet, inte minst när det gäller till exempel finansiella transaktioner och hantering av annan känslig information.
 18. Ofta skedde transaktionerna via mobilappen Swish.
 19. Ibland frågor som rör hur Kina kan underlätta handel och transaktioner med omvärlden.
 20. Inom FN registreras transaktionen genom att de aktuella serienumren makuleras i ett register, som hanteras i varje land.


Mer information om transaktion och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är överföring en synonym till transaktion. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.