Synonymer till traska

Vi känner till 6 synonymer till traska. Ordet traska är en synonym till vandra och bege sig och kan bland annat beskrivas som ”går (lite långsamt och tungt), lunkar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av traska samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till traska

 1. bege sig
 2. knalla
 3. lunka
 4. promenera
 5. vandra

Vilka ord betyder nästan samma sak som traska?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till traska. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. flanera

Vad är motsatsen till traska?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till traska.

Vad betyder traska?

 1. går (lite långsamt och tungt), lunkar
 2. lunka, gå något långsamt, tungt, klumpigt och vårdslöst

Hur kan ordet traska användas?

Följande exempelmeningar visar hur traska kan användas.

 1. barnen traskade i väg mot affären

Hur används ordet traska i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet traska används i vanlig text.

 1. Varpå nästan hela DN började arbeta hemifrån i mitten av mars, och gymkortet låg oanvänt medan jag var ute och traskade i skogen hemmavid.
 2. När passet går mot sitt slut traskar han in på plätten och placerar en kanna fylld med vatten och is, ackompanjerat av några muggar, på gräset.
 3. För den som traskar runt i det novembermörkret kan det gråa vädret kännas kompakt.
 4. Med en osviklig förmåga att traska ut i kärr – bokstavliga likväl som politiska – har han snart sett till att bli Sveriges talesperson för TS och ger sig av på studieresa till staterna, där syndromet först upptäcktes.
 5. Det är varmt, vårsolen skiner, och vi har hyrt skidor med speciella bindningar som gör att man kan traska upp för berg genom att lyfta på hälarna.
 6. Nu gäller det att få de partier som traskat in i oanständighetens träskmarker förstå att de måste vända istället för att i retorik, förslag och beslut uppträda som vore de lärjungar till partiet med nazistiska rötter.
 7. Efter att ha gratulerat till guldet och Kalla lämnat bilen för att traska mot scenen där hon skulle motta sin guldmedalj så bröt Pärson ihop i tårar.
 8. Jag ska traska ner till t–banan och ta mig härifrån så fort jag kan.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vandra en synonym till traska. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på traska

Bild till ordet traska

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet traska.

Bild med texten traska