Synonymer till trolig

Vi känner till 7 synonymer till trolig. Ordet trolig är en synonym till tänkbar och upptänklig och kan bland annat beskrivas som ”sannolik, rimlig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av trolig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till trolig

 1. förmodad
 2. möjlig
 3. plausibel
 4. rimlig
 5. sannolik
 6. tänkbar
 7. upptänklig

Vilka ord betyder nästan samma sak som trolig?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till trolig. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. acceptabel
 2. gångbar

Vad är motsatsen till trolig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till trolig.

Vad betyder trolig?

 1. sannolik, rimlig
 2. sannolik

Hur böjs trolig?

 1. trolig
 2. troliga
 3. troligare
 4. troligast
 5. troligaste
 6. trolige
 7. troligt

Hur kan ordet trolig användas?

Följande exempelmeningar visar hur trolig kan användas.

 1. en trolig utveckling
 2. det är troligt att medeltemperaturen på jorden kommer att stiga med 2 grader

Hur används ordet trolig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet trolig används i vanlig text.

 1. Han tror att det mest sannolika i Norge är att de tre troliga regeringspartierna gör upp i sakfrågor med Miljöpartiet och Rødt.
 2. Exscientias teknik, ”small molecule therapeutics”, går ut på att bekämpa delarna av virus som är minst troliga att förändras.
 3. – Nästa år har vi EM i England och man kan inte säga annat är högst troligt guldfavoriter.
 4. Med tanke på att Kinas agerande inom andra områden de senaste åren inte fått några långtgående följder, så är det knappast troligt att hackerattacken mot Microsoft heller kommer få omvärlden att agera i annat än hårda ordalag, säger Jojje Olsson.
 5. Är det troligt att militären kommer att vända sina vapen?.
 6. – Bägge varianterna cirkulerade i Belgien vid tidpunkten, så det är troligt att kvinnan smittats med olika virus från två olika personer, säger molekylärbiologen Anne Venkeerberghen som leder en studie om fenomenet vid sjukhuset där kvinnan vårdades.
 7. De händer i ett globalt klimatsammanhang som blir allt varmare och gör dem troligare, säger forskaren Julien Nicolas enligt klimatorganets utskick.
 8. – Hon är nummer två på min lista över troliga statsministerkandidater.
 9. Det är troligt att framgångarna kommer att användas som underlag av politiker som vill göra det lättare för svensk polis att avlyssna och avläsa mer kommunikation.
 10. Det är mycket troligt att många av ­­patienterna behöver något annat än just köns­korrigerande behandlingar.
 11. Smittspårning visar att det är en trolig anledning till de utbrott av deltavarianten som drabbat Kronoberg, enligt regionens smittskydds­läkare Hampus Hjorton.
 12. Men mer troligt är att viruset i en oturlig slump hoppat mellan djur och människa, vilket skett många gånger förut.
 13. Det troliga är att de här personerna gjort sig skyldiga till ett brott, säger Lisboa till DN.
 14. Enligt presidenten är det lika troligt att viruset härstammar från de levande djuren på en matmarknad i Wuhan som att det läckte ut från ett laboratorium.
 15. Men om han förlorar valet 2023, och högerpartierna PP och Vox bildar regering, är ett nytt utbrytningsförsök troligt.
 16. – Bron, kollektivtrafiken som kommer att knytas ihop här, det är väl bara bra, för alla?  Ja, det vore förstås trist om priset på min lägenhet går ner, men hur troligt är det? Kriminalitet finns dessutom överallt, säger han.
 17. ­I efterhand har ett försäkringsbedrägeri framstått som den mest troliga förklaringen, beställt av korrupta affärsmän och utfört av psykopatiska hantlangare.
 18. "Det är mycket troligt att cyklonen kommer att tillta i styrka under det kommande dygnet och nå Gujarat på morgonen den 17 maj", säger vädermyndigheten IMD i ett uttalande.
 19. Ett troligt kulhål hittades i butikens tak.
 20. Det är mer troligt att man jämför sig med andra, eller en idé man kan ha om vem man borde vara, säger Géraldine Fauville.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tänkbar en synonym till trolig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på trolig

Ord som slutar på trolig