Synonymer till trollkarl

Vi känner till 3 synonymer till trollkarl. Ordet trollkarl är en synonym till trollkonstnär och illusionist och kan bland annat beskrivas som ”person som gör trollkonster, illusionist”. Ordet är motsatsen till mugglare.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av trollkarl samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till trollkarl

 1. illusionist
 2. magiker
 3. trollkonstnär

Vad är motsatsen till trollkarl?

 1. mugglare

Vad betyder trollkarl?

 1. person som gör trollkonster, illusionist
 2. person som utövar trolleri som scenkonst
 3. fiktiv person eller bluffmakare som utges besitta övernaturliga förmågor
 4. person med extraordinär färdighet

Hur böjs trollkarl?

 1. trollkarl
 2. trollkarlar
 3. trollkarlarna
 4. trollkarlarnas
 5. trollkarlars
 6. trollkarlen
 7. trollkarlens
 8. trollkarls

Hur kan ordet trollkarl användas?

Det saknas exempel på hur trollkarl kan användas.

Hur används ordet trollkarl i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet trollkarl används i vanlig text.

 1. ”Här är vi” utspelar sig sommaren 1959 och är ett triangeldrama mellan en trollkarl, hans assistent och en konferencier.
 2. En trollkarl med onda krafter kallades för ram, det vill säga elak och ond, och man kunde använda ram om spökerier också.
 3. Elias slog alltså trollkarlen Kentas 42 år gamla rekord och är nu den junior som gjort flest poäng i högsta ligan.
 4. Han är inte blygsam när han beskriver boken som en uppvisning i minneskonst och framhåller att han i USA som ung turnerade som minneskonstnär, trollkarl och tankeläsare.
 5. Men i hjärtat var Ulf Mörling alltid – trollkarl.
 6. Han rymde han hemifrån när han var 14 och försörjde sig som trollkarl i tio år innan han blev matematiker på Stanford och räknade ut hur många gånger man behöver blanda en kortlek (sju).
 7. Det är där som den förre hertigen av Milano, trollkarlen Prospero, efter att ha fått sin hämnd deklarerar att han nu tänker bryta sin trollstav och dumpa sin bok med formler i havet.
 8. Under lördagen invigdes det nygamla Brotorget i centrala Bollnäs med musik, dansuppvisning, trollkarl och högtidliga tal.
 9. Warner Bros vann inget gehör för stämningsansökan mot ”Hari Puttar” – pojken påminde mer om Macaulay Culkin i “Ensam hemma” än om trollkarlen på Hogwarts.
 10. De kommer att glädja läsare och ta dem bortom Harry Potters historia och djupare in i trollkarlarnas värld.
 11. I en uppmärksammad intervju i The Sun påstod nyligen ägaren Richard Carter att Potter–läsare är portade från affären, eftersom hans trollstavar i första hand bör säljas till riktiga häxor och trollkarlar.
 12. När han stannade och hörsammade att de flesta verkade ha märkt att det inte fanns några kablar tog han fram en rockring och – som en trollkarl som visar att tricket med den svävande människan fungerar – drog datorn genom den.
 13. Jag befinner mig på Centralstationen i Stockholm för att träffa en trollkarl.
 14. Vad hade jag förväntat mig? Blåa blixtar eller en demon som flög ut ur spisen och löpte amok i köket? Jag slog ut med händerna likt en trollkarl som vill demonstrera att det försvunna föremålet verkligen är borta.
 15. De enda böckerna som sålt mer under så kort tid är de tre sista böckerna i bokserien om trollkarlen.
 16. Det behövs en sådan trollkarl för att göra min självbiografi trovärdig och intressant.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är trollkonstnär en synonym till trollkarl. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är mugglare motsatsen till trollkarl.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?