Synonymer till truck

Vi känner till 2 synonymer till truck. Ordet truck är en synonym till kärra och skåpbil och kan bland annat beskrivas som ”ett arbetsfordon (för korta transporter, lyft o.d.)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av truck samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till truck

 1. kärra
 2. skåpbil

Vad är motsatsen till truck?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till truck.

Vad betyder truck?

 1. ett arbetsfordon (för korta transporter, lyft o.d.)
 2. litet motorfordon utrustat med en gaffel för transporter och lastning inom en fabrik.

Hur kan ordet truck användas?

Det saknas exempel på hur truck kan användas.

Hur används ordet truck i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet truck används i vanlig text.

 1. Coca–Colas klassiska ”Christmas truck” syntes första gången i tv–rutan under julen 1995 som en del av varumärkets återkommande kampanj ”Holidays Are Coming”, sannolikt en av de mest välkända julkampanjerna.
 2. Det är ett samarbete med tyska Jungheinrich som tillverkar truckar och logistiksystem.
 3. Det blir en klass 8–lastbil vilket placerar den i kategorin "heavy truck", med vikter från cirka 15 ton och uppåt.
 4. Befinner du dig i Vancouver–trakten i Kanada kan du kanske se Frank Sachsenhausens son köra omkring i sin nya truck.
 5. Verkstadsprodukter, maskiner och apparater, kemikalier och läkemedel, järn och stål samt lastbilar och truckar är de främsta exportvarorna.
 6. We’ll aim to have it come out same time as truck.
 7. – När vi testar personbilar, lastbilar eller truckar kör vi alltid temperaturväxling, det är så verkligheten ser ut för en motor som kör långt, säger Torben Jacobsson.
 8. First production cargo trip of the Tesla Semi heavy duty truck, carrying battery packs from the Gigafactory in the Nevada mountains to the car factory in California.
 9. Kollmorgen, som ingår i Fortive–koncernen, är världsledande inom automationsprodukter för mobila robotar och automatiska truckar (AGV).
 10. Den första etappen involverar upp till 15 lastare och truckar som kopplas ihop medan realtidsdata från flera system – på och utanför utrustningen – integreras för att köra de analytiska algoritmerna.
 11. De flesta mindre truckar drivs redan av el.
 12. – Arken har fler spår, truckarna kommer till på ett bättre sätt, och det hamnnära läget har naturligtvis också väldigt stor betydelse, säger Stefan Strömberg, presskommunikatör på Göteborgs hamn.
 13. I kulverten på väg till sängarna kom en truck körande i hög hastighet och kvinnorna tvingades snabbt hoppa åt sidan i det trånga utrymmet för att inte bli påkörda, skriver Skaraborgs läns allehanda.
 14. According to the indictment, Akilov caused an explosion in the cabin of the truck, causing potential bodily harm to people in the vicinity of the truck after steering it through Drottninggatan in central Stockholm.
 15. A truck has mowed down people on the busy pedestrian shopping street Drottninggatan in central Stockholm.
 16. on April 7, 2017, the police were informed that a truck had driven in to several people on Drottninggatan in Stockholm and the truck had then crashed into the department store Åhléns.
 17. I stället skulle en spårvakt hålla uppsikt, men någon sådan fanns inte på plats då mannen blev påkörd och avled i sin truck.
 18. – Det är en fortsättning på varslet för ett par år sedan då truckarna inte riktigt funkade som de ville och därför blev det inte så många som fick gå då, säger Christina Pedersen, lokal ombudsman för Livsmedelsarbetarförbundet till P4 Halland.
 19. Ryktena om deras rökkonster började spridas och via en food truck och diverse popup–krogar öppnade man i fjol ett högkvarter i den vackra Fàbrica Lehman–byggnaden där man varje månad arrangerar ett antal luncher och middagar i det stora köket.
 20. Jag ser varje nyöppnad food truck som ett rop på hjälp.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kärra en synonym till truck. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på truck

Ord som slutar på truck

Bild till ordet truck

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet truck.

Bild med texten truck