Synonymer till trycka

Vi känner till 11 synonymer till trycka. Ordet trycka är en synonym till utgiva och skriva ut och kan bland annat beskrivas som ”applicera en kraft på en yta”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av trycka samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till trycka

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet trycka och kan ofta användas istället.

  1. förlägga
  2. ge ut
  3. klicka
  4. platta till
  5. prägla
  6. publicera
  7. röra
  8. skriva ut
  9. släppa
  10. spendera
  11. utgiva

Vilka ord betyder nästan samma sak som trycka?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till trycka. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

  1. betala
  2. edera

Vad är motsatsen till trycka?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till trycka.

Vad betyder trycka?

  1. applicera en kraft på en yta
  2. (teknik, data) framställa skrift, bild e.dyl. på papper maskinellt (i större mängd exemplar); skapa en utskrift från en skrivare (ansluten till en dator), skriva ut
  3. hålla sig gömd, särskilt genom att lägga sig ned mot marken

Hur kan ordet trycka användas?

Det saknas exempel på hur trycka kan användas.

Hur används ordet trycka i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet trycka används i vanlig text.

  1. Diktaturkompensera är en idé som på ett enkelt sätt kan få folk att tänka efter en extra gång innan man trycker på bokaknappen.
  2. hon gjorde en stor miss i mitten, jag vet i jag var tvungen att trycka på hela vägen ner, och jag gjorde verkligen ett bra åk, säger hon till SVT Sport.
  3. – Vi är i ett speciellt läge just nu där Sverige utsätts för tryck från olika håll, och det gör också att stämningsläget i bästa fall kan vara sånt att partierna är beredda att gå varandra till mötes.
  4. Även fackförbundet Vision, med många medlemmar i socialtjänsten, välkomnar regeringens förslag men säger att arbetssituationen för socialtjänstens medarbetare är mycket pressad, också på grund av hårt tryck och bristande resurser.
  5. Så det är inte bara att trycka på knappen utan det krävs ett gediget jobb för att få det på plats.
  6. Han tryckte på att tyska vapen ännu en gång kommer användas för att strida mot Ryssland på ukrainsk mark, något som också varit en del i den tyska debatten kring huruvida man kunde leverera stridsvagnar till Kiev eller ej.
  7. – Med tanke på hur mycket som ändå stoppas i Sverige så är det relativt få som lagförs och det är något man trycker på både internationellt och även nationellt.
  8. Niklas trycker flera gånger på att lördagens minnesmatch ska vara något lustfyllt och präglas av glädje och idrott.
  9. För ett år sedan stod Abdullah Almasri i Angereds moské och tryckte sin mobil mot en mikrofon.
  10. Men pris då? Exakt vad vi kan förvänta oss återstår att se, men det blir lägre än XC40 Recharge – och Volvo kommer trycka hårt mot sin abonnemangsform Care by Volvo.
  11. Det handlar om hemproducerade risker, som enligt Winsth härrör från alla år med allt för låg styrränta och stödköp som tryckt ned marknadsräntor trots goda tider.
  12. – Än så länge kan du inte bara trycka på en knapp och få en serie, ofta får folk göra hundra bilder för att få en som funkar.
  13. Efter hårt tryck från omvärlden och lång tvekan beslutade den tyska regeringen på tisdagen att donera åtminstone ett kompani Leopard 2–stridsvagnar till Ukrainas försvarsmakt, vilket innebär 10–12 vagnar.
  14. Det var Arsenal som hade de flesta och bästa chanserna och tryckte på.
  15. Vi måste trycka på om det ska bli någon förändring.
  16. Stockholmspolisen är satt under hårt tryck efter den senaste tidens våldsvåg.
  17. – Mina barn har inte tryckt på för att jag ska sluta.
  18. Du kan vinna en urtjusig, jättetrendig, elegant shoppingbag med Sveriges Radios snyggaste tryck – P4 Plus och som om det inte är nog – du deltar också i tävlingen om en smart högtalare i slutet av säsongen.
  19. På 1990–talet började kvällstidningarna tryckas på natten och säljas på förmiddagen.
  20. – Även om vattentornet är tömt så fortsätter vi att producera vatten och alla våra abonnenter har tryck i sina ledningar, vad vi vet nu.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är utgiva en synonym till trycka. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på trycka

Bild till ordet trycka

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet trycka.

Bild med texten trycka