tvärt

Synonymer till tvärt

abrupt, oförmedlad, omedelbart, omgående, plötsligt

Motsatsord till tvärt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tvärt.

Vad betyder tvärt?

 1. plötsligt

Exempel på hur tvärt kan användas

 1. regnet slutade tvärt

Exempel på hur tvärt används i svenska tidningar

 1. Oliver älskar hockey och vill inget annat än att spela – men det senaste året har det varit precis tvärt om.
 2. Det finns olika uppfattningar om hur effektiva luftvärnskanonerna var men antalet ballonger som skickades upp i dagsljus sjönk tvärt.
 3. Wallin nekar till brott och försvaret anser, tvärt emot åklagaren, att det funnits fog för henne att lämna uppgifterna.
 4. Det blir ju samma om man tänker tvärt om, villakunderna hade inte velat betala mer för att kostnaderna skenar inom andra segment.
 5. På Polisens cert är det bara en av operatörerna som har en akademisk utbildning – det är inte det som är det viktiga för pm–cert – på Sunets cert är det, kanske inte så förvånande, tvärt om.
 6. Så tar det tvärt slut.
 7. Samtidigt förändras arbetsmarknadspolitiken från år till år och om det en gång var möjligt för företagen att ha ett stort antal personer anställda via etableringsprogram, kan det sluta lika tvärt.
 8. Fingerprint Cards steg inledningsvis i måndagshandeln efter beskedet att bolaget ska satsa på ansiktsigenkänning men aktien vände tvärt på eftermiddagen och tappade 4 procent från toppen.
 9. Marie Mandelmann menar att paret tvärt om vad många tror hade mindre besökare än vanligt förra året eftersom man försökt begränsa antalet, bland annat genom bokningar.
 10. Det råder inget tvivel om den akademiska kompetens man besitter, och till detta kommer också en avsevärd retorisk kunskap, men man har missat att det är NFC som är en serviceenhet till polisen och inte tvärt om.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av tvärt

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är abrupt en synonym till tvärt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.