tvärt om

Tvärt om kan beskrivas som ”(variant av) tvärtom”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tvärt om och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till tvärt om

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till tvärt om.

Motsatsord till tvärt om

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tvärt om.

Vad betyder tvärt om?

  1. (variant av) tvärtom

Böjningar av tvärt om

  1. tvärt om

Exempel på hur frasen tvärt om kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen tvärt om används i svenska tidningar

  1. Marie Mandelmann menar att paret tvärt om vad många tror hade mindre besökare än vanligt förra året eftersom man försökt begränsa antalet, bland annat genom bokningar.
  2. ”Vi är otroligt ledsna över att vårt budskap blev otydligt i vårt utskick, då denna kampanj tvärt om var tänkt att hylla alla, precis som de är”, skriver företaget.
  3. Vår kravställning på operatören har tvärt om blivit tuffare – klarar operatören inte att uppfylla ökande volymer åläggs den numera en straffavgift.
  4. I det tilläggsprotokoll som lämnats in till hovrätten framgår det att de tvärt om anser at hon är en väldigt bra bilförare.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till tvärt om är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.