tvärtemot

Tvärtemot är synonymt med tvärtom och tvärsemot och kan bland annat beskrivas som ”i motsats till”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tvärtemot och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till tvärtemot

tvärsemot, tvärtom

Motsatsord till tvärtemot

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tvärtemot.

Vad betyder tvärtemot?

 1. tvärtom
 2. i motsats till

Böjningar av tvärtemot

 1. tvärtemot

Exempel på hur ordet tvärtemot kan användas

 1. tvärtemot vad ryktet påstår ska klubbens stjärna stanna kvar

Exempel på hur ordet tvärtemot används i svenska tidningar

 1. Transparensen har försämrats sedan (regelverket) Mifid 2 infördes, tvärtemot regleringens syfte.
 2. Den stiger brant och för med sig, tvärtemot vad som sagts oss, kritiskt sjuka patienter i sitt spår, säger premiärminister Benjamin Netanyahu på måndagen vid parlamentets sejour om landets hälsokris.
 3. Men tvärtemot vad man kan tro så har det skapat en stark innovationskraft bland de människor Deqa Abukar har kontakt med.
 4. Det är tvärtemot vad beredningen föreslog och Centerpartiet vill.
 5. Framför allt får sig mina illa åtgångna hälsenor en rejäl omgång och blir faktiskt bättre än på flera månader efter behandlingen, även om jag trodde det skulle bli tvärtemot.
 6. Men en läkare där anser, tvärtemot vad som gällde i Malmö, att hon inte behöver ha vak dygnet runt.
 7. Vi har inte tappat läsare, utan tvärtemot ökat, säger Ahlbin Gustafsson.
 8. – Men tvärtemot den studien visade data från våra egna kunder att det inte nödvändigtvis är sant.
 9. Twitter har tvärtemot Facebook nu beslutat att bannlysa politisk annonsering.
 10. Han förde fram att Allra, tvärtemot vad åklagaren påstår, inte hade någon möjlighet att påverka nivån på provisionen till Oak Capital.
 11. Den kinesiska modellen för informationskontroll kan framstå som mer attraktiv då den ekonomiska tillväxten, tvärtemot vad västerländska regeringar påstår, inte tycks bli lidande av den genomgripande informationskontrollen.
 12. De amerikanska råoljelagren sjönk med 2,6 miljoner fat förra veckan enligt statistik från amerikanska energidepartementet på eftermiddagen, tvärtemot förväntningar om en lika stor ökning.
 13. Även Nordea agerade draglok med plus 0,3 procent, tvärtemot sänkena SEB och SHB på minus 1,2–1,3 procent.
 14. Han pekar också på – tvärtemot vad Nyman hävdar – att det inte stämmer att den budgeterade kostnaden för sjukhuset på 14,5 miljarder kronor fortfarande håller.
 15. – Vi vill att Sverige, tvärtemot vad regeringen nu gör, ska ställa sig positiv till den process som pågår i EU så att vi får ett gemensamt och kraftfullt regelverk på plats.
 16. När de avdunstar och förlorar massa blir de svarta hålen konstigt nog varmare och varmare, tvärtemot hur allt annat vi känner till beter sig, och mot slutet av sin existens kommer de troligen att explodera.
 17. Vilket går tvärtemot de bilder och videoklipp som hittills har cirkulerat på Facebook, där Sonias ökenräv påstås vara undernärd och lealös.
 18. Sedan 2014 har resultaten, tvärtemot olyckskorparnas förutsägelser, förbättrats.
 19. Det resultatet borde inte vara särskilt anmärkningsvärt, men det går tvärtemot tidigare forskningsresultat.
 20. Ragnar Unge menar tvärtemot ledamöterna att det inte finns någon konsensus i forskarvärlden om att genmodifierade växter är riskfria, utan de kan påverka både miljö och biologisk mångfald.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till tvärtemot är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tvärtom en synonym till tvärtemot. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.