Synonymer till tvåsiffrig

Tvåsiffrig kan beskrivas som ”(om tal) som skrivs med två siffror”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tvåsiffrig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tvåsiffrig

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till tvåsiffrig.

Vad är motsatsen till tvåsiffrig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tvåsiffrig.

Vad betyder tvåsiffrig?

 1. (om tal) som skrivs med två siffror

Hur kan ordet tvåsiffrig användas?

Det saknas exempel på hur tvåsiffrig kan användas.

Hur används ordet tvåsiffrig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tvåsiffrig används i vanlig text.

 1. – Olyckor med elsparkcyklar ökar för varje år och vi tar emot tvåsiffrigt varje helgdag och sammanlagt på våra tre sjukhus kommer det in mellan fem till tio personer varje dag med skador efter att ha åkt elsparkcykel.
 2. Då hade inflationen nyligen varit tvåsiffrig, kronförsvaret hade fallit, och Riksbanken fick i uppgift att hålla inflationen på två procent, enbart med räntevapnet.
 3. – Sedan kan man inte ignorera att jämförelsegrunden var lägre under 2020, vilket förklarar den tvåsiffriga tillväxten.
 4. Från och med mars 2020 och framåt såg modebranschen tvåsiffriga försäljningsras.
 5. Dagens ETC har tagit del av tvåsiffrigt antal nakna helfigursfoton och dick pics, alltså fotografier av könet, som skickats till anställda.
 6. Dessutom når sannolikt inte temperaturen tvåsiffrigt.
 7. Delstaten – med Melbourne som största stad – har varit den plats i Australien där coronaviruset sprids som mest, men antalet nya fall har dalat från toppen i början av augusti, då 700 nya fall rapporterades på en dag, till tvåsiffriga tal.
 8. I år kan BNP väntas falla 7–8 procent och arbetslösheten bli tvåsiffrig.
 9. På många håll är de också tvåsiffriga.
 10. I Sverige står nu bolaget inför en brant nedgång av skickade brev, som är Postnords kassako med tvåsiffriga vinstmarginaler.
 11. Söndagen i Norrland bjuder på mer varierad molnighet, men klart väder i Norrbotten och tvåsiffriga minusgrader på flertalet orter.
 12. För Kristdemokraterna, som var uppe på tvåsiffrigt under våren, går det också trögt.
 13. På måndagskvällen kom branschstatistik från USA som visade att att leveranserna av de sex största vitvarukategorierna sjönk tvåsiffrigt under oktober månad.
 14. ”Under det tredje kvartalet fortsätter vi att visa framsteg i en svårnavigerad miljö och genererar en tvåsiffrig tillväxt för såväl omsättning som rörelseresultat.
 15. Sommaren har varit trög, inte minst för tunga lastbilar där registreringarna minskade tvåsiffrigt i både juli och augusti.
 16. Framåt veckoslutet kommer lite varmare luft in, och delar av landet kan då se fram emot åtminstone tvåsiffriga temperaturer.
 17. Tidigaste hösten på 40 år kommer lite varmare luft in, och delar av landet kan då se fram emot åtminstone tvåsiffriga temperaturer.
 18. Volvos mål är att nå högre än så, att hamna i nivå med de tyska märkena Audi, BMW och Mercedes, Gärna en tvåsiffrig marginal….
 19. Tack vare vårt fortsatta arbete att öka produktiviteten levererade vi marginalförbättringar och tvåsiffrig tillväxt på det operativa resultatet”, skriver koncernchefen Ulrich Spiesshofer i ett pressmeddelande.
 20. Man ses klockan tre varje lördag för att förlora med tvåsiffrigt.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet tvåsiffrig

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet tvåsiffrig.

Bild med texten tvåsiffrig