Synonymer till tving

Tving kan bland annat beskrivas som ”ett verktyg som håller fast arbetsstycken”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tving samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tving

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till tving.

Vad är motsatsen till tving?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tving.

Vad betyder tving?

 1. ett verktyg som håller fast arbetsstycken
 2. låsbart verktyg som används framförallt till sammanhållning av flera arbetsstycken

Hur böjs tving?

 1. tving
 2. tvingar
 3. tvingarna
 4. tvingarnas
 5. tvingars
 6. tvingen
 7. tvingens
 8. tvings

Hur kan ordet tving användas?

Det saknas exempel på hur tving kan användas.

Hur används ordet tving i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tving används i vanlig text.

 1. Det kan handla om att gärningsmännen använder mer våld än ”nödvändigt”, att man tvingar de brottsutsatta att lägga sig på marken medan förövarna försvinner, att man spottar på offren eller filmar och fotar rånet.
 2. – Man tvingar på även kinesiska journalister, som man mer eller mindre redan har kontroll över, att genomgå en utbildning för att få det här presskortet och fokusera på den kinesiska regimens bild och propaganda.
 3. Oavgjort eller förlust tvingar Blågult till ett ovisst play off i mars nästa år.
 4. Det kan bero på att kalendern minskar det tillgängliga skärmutrymmet för aviseringar, vilket tvingar Microsoft att tänka ekonomiskt.
 5. Ingen tvingar dig heller att redogöra för en rosenskimrande kärleksrelation i sociala medier.
 6. Storbränderna i Sibirien tvingar invånare att stanna inomhus.
 7. Det tvingar många att lämna rapporter, även de som kanske bara skriver dataprogram som har med kryptovalutor att göra.
 8. Det tvingar Försvarsmakten att göra om sin investeringsplan, som riksdagen beslutade om förra året.
 9. Först tvingar regimen i Belarus ner ett flygplan med 132 människor ombord, bara för att kunna gripa Raman Pratasevitj, en kritisk journalist den stämplar som terrorist.
 10. Under pistolhot tvingar de honom gå den korta sträckan mellan Rinkeby och Bromsten.
 11. En del team upplever att de måste förhandla om sina sprintåtaganden, medan andra tvingar sig att åta sig fler berättelser på jakt efter ökad snabbhet, att hålla leveransdatum eller ta itu med teknisk skuld.
 12. Han fortsätter och beskriver Kina som en ful drummel som tvingar till sig uppmärksamhet från en snygg kille som bara vill vara vän.
 13. Den gröna våg som nu sveper genom samhället på alla nivåer tvingar datacenteraktörer att ta hand om värmen i stället för att släppa ut den, säger Karl Andersson, professor i distribuerade datorsystem vid Luleå tekniska universitet, till Ny Teknik.
 14. Hon slåss och skriker efter hjälp när två medelålders kvinnor tvingar in henne i bilen.
 15. Han uppger också att USA och Nato är inblandade i "provokativa aktiviteter" i Svarta havet, vilket tvingar Ryssland till strategiska avskräckningsmanövrer, enligt Interfax.
 16. Enligt Pär Svärdson tvingar de aldrig någon anställd att köra paket med sin egen bil.
 17. Det vi i Sverige i praktiken gör är att vi förlänger de fossila bränslena, vi bromsar bytet mot ren eldrift och vi tvingar inte de som har råd – transportföretag, kollektivtrafik, tjänstebilmarknaden – att byta spår.
 18. Sedan 2018 finns den så kallade reduktionsplikten, som tvingar drivmedelsleverantörer att minska växthusgasutsläppen från bensin och diesel genom att blanda in mer och mer förnybara biodrivmedel.
 19. Sanningen är att när du tvingar dig själv att växla från en intellektuellt ansträngande arbetsuppgift till en annan slösar du inte bara tid, du dräneras också på energi.
 20. Jenny Rissveds har varit med om en otäck cykelkrasch som nu tvingar henne till vila.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?