tving

Synonymer till tving

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till tving.

Motsatsord till tving

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tving.

Vad betyder tving?

 1. ett verktyg som håller fast arbetsstycken
 2. låsbart verktyg som används framförallt till sammanhållning av flera arbetsstycken

Exempel på hur tving används i svenska tidningar

 1. Jag trivs bra i Värmland och är mycket där men jag kanske inte måste flytta dit, säger hon och tvingar kaffesumpen till botten av presskannan.
 2. Frågan är nu bara om inte coronaviruset tvingar fram en uppskjutning av PS5–eventet? Så sent som igår meddelade Sony att man i år avstår den stora mobilmässan MWC – där man brukar ställa upp med en stor monter och visa upp nya produkter.
 3. Undervattensfilm tvingar Moa Gammel ta itu med sin egen rädsla.
 4. För en fällande dom i senaten – vilket tvingar presidenten att avgå – krävs två tredjedels majoritet.
 5. Jag stod med en kollega på en nyhetsredaktion, bilderna var av det slag vi inte publicerar, men jag tvingar mig alltid att se döden, särskilt när den drabbar oss här, nära.
 6. Det är möjligt att de republikanska senatorerna Mike Lee och Rand Paul, som vänder sig emot ett krig, skulle kunna övertyga ytterligare ett par partikamrater om att ställa sig bakom en lag som tvingar Trump att konsultera kongressen innan nästa angrepp.
 7. Och elbilsutvecklingen är knappast det svenska märket ensamt om – hela bilvärlden investerar massivt i nya fabriker, plattformar och teknik för eldrift för att klara de allt hårdare utsläppskraven klimatkrisen tvingar fram.
 8. Med hot om inläggning på sjukhus hängande över sig tvingar hon i sig mat, men menyn är synnerligen begränsad, enligt familjens bok.
 9. Och det gör vi främst genom den stora reformen bränslebytet där vi tvingar in biodrivmedel i bensin och diesel.
 10. I kombination med med intensiva stormar kan det leda till översvämningar som tvingar människor som nu bor nära kusten att lämna sina hem, enligt rapporten.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av tving

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.