Synonymer till tvingad

Vi känner till en synonym till tvingad. Ordet tvingad är synonymt med krystad och kan beskrivas som ”som måste göra något, genom tvång av annan”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tvingad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tvingad

 1. krystad

Vad är motsatsen till tvingad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tvingad.

Vad betyder tvingad?

 1. som måste göra något, genom tvång av annan

Hur kan ordet tvingad användas?

Det saknas exempel på hur tvingad kan användas.

Hur används ordet tvingad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tvingad används i vanlig text.

 1. Kriget i Ukraina har tvingat Socialdemokraterna att ompröva delar av sin politik.
 2. En svensk poäng där hade tvingat fram en skiljeomgång, men efter en miss av Hasselborg blev det i stället schweizisk poäng och finalavancemang.
 3. Det har tvingat honom att göra sig av med Chelsea, som han ägt sedan 2003.
 4. Tyskarna krossade en massa glas, och tvingade judarna i byn att sjunga och dansa på glaset, barfota.
 5. De höga diesel– och konstgödselkostnaderna har tvingat lantbrukaren Mats Larsson att se över fortsättningen av sin verksamhet.
 6. Jehovas vittnen skriver till Uppdrag granskning att ”ingen blir tvingad att bli ett Jehovas vittne” samt att “kritik mot Jehovas vittnen bygger ofta på ofullständig eller fördomsfull information”.
 7. Den typen av program för tankarna till Mao Zedong som tvingade miljontals välutbildade ungdomar att lämna storstäderna för att ”omskola” sig i byar på landet.
 8. Hans böcker The Lord of the Rings, The New Lord of the Rings och The Great Olympic Swindle hade starkt bidragit till att avslöja korruptionen inom den olympiska rörelsen och tvingat fram reformer.
 9. När EU–flaggan på söndagen halades twittrade nationalistledaren triumferande om en "stor patriotisk seger" och hävdade att en "massiv mobilisering" hade tvingat den Europaorienterade presidenten Emmanuel Macron att backa.
 10. Coronapandemin har under de senaste två åren tvingat många att arbeta hemifrån.
 11. I december 2018 startade massprotester som i april 2019 tvingade bort diktatorn Omar Al Bashir från makten.
 12. Ilskan har varit så stor att kyrkan sett sig tvingad att gå ut med en ursäkt på Facebook, enligt New York Times.
 13. Liberalerna och Centerpartiet tvingade till sig en utredning som skulle lista ut hur man tillåter gårdsförsäljning utan att Systemet hotas.
 14. Men i stället för att köra kvinnan dit hon ville, stannade han på en ödslig väg och tvingade kvinnan till samlag, enligt domen.
 15. När pandemin har tvingat Tongas premiärminister och andra höga representanter att stanna hemma är det Uili Lousi som får fungera som önationens ombud på COP26.
 16. Men vi ser också att barn till föräldrar som har förlorat jobbet har känt sig tvingade in i sexuell exploatering för att kunna hjälpa till hemma, eller för att de inte vågar be om pengar till något de behöver.
 17. Förlorade jobb tvingade kvinnor som lämnat sexhandeln att återgå.
 18. – Eftersom Alm är bunden till uppdraget är han tvingad att skriva dikter en efter en.
 19. En minister såg sig häromdagen tvingad att få människor att inte panikköpa produkter som riskerar ta slut, bland annat är det rejäl brist på kolsyra till öl och läsk.
 20. Hamasmedlemmar började leta efter honom, kom till hans hem och trakasserade hans familj, vilket tvingade honom att gömma sig på platser där de inte kunde hitta honom.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är krystad en synonym till tvingad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på tvingad

Bild till ordet tvingad

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet tvingad.

Bild med texten tvingad