tvingar på

Synonymer till tvingar på

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till tvingar på.

Motsatsord till tvingar på

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tvingar på.

Vad betyder tvingar på?

 1. tvingar att ta emot eller göra till sin egen, pådyvlar, påtvingar

Exempel på hur tvingar på kan användas

 1. han försökte tvinga på dem sina åsikter

Exempel på hur tvingar på används i svenska tidningar

 1. Han pekar på att migrationen nästan uteslutande är påtvingad, och de som kommer till städerna går från en utsatt position till en annan.
 2. Människors frihet måste försvaras mot ”förmynderi och påtvingad kollektivism” så att alla får möjlighet ”att förverkliga sina liv och sina drömmar”.
 3. – För att det är en påtvingad ändring, det gör att det blir mindre populärt, resonerar Arne Lowden.
 4. Befriad från alla rykten om en påtvingad flytt från den kanadensiska huvudstaden  var Erik Karlsson sitt gamla jag i bortamatchen i Washington.
 5. Att kroppar utanför normen så länge har fått existera och utöva sitt hantverk på nåder inom våra olika kultur– och konstarter har lett till en påtvingad anpassning till den rådande vita normen.
 6. "Med en blytung förlust senast mot Karlskrona har Örebro och Niklas Sundblad kommit till ett läge det där handlar om vinna eller en påtvingad skilsmässa", skrev Sanny Lindström inför matchen.
 7. I Zemans världsbild är EU en institution som tvingar på länder invandrare, medan Ryssland aldrig skulle göra något sådant.
 8. I Kina försvann han som så många andra de senaste åren i labyrinten vid sidan av det ordinarie juridiska systemet – ”svarta fängelser”, total isolering, påtvingad bekännelse i tv–nyheterna, två gånger, sedan tystnad igen.
 9. – En påtvingad sex handling är form av våld i sig, och våldtäkt är ett väl etablerat begrepp som det vore dumt att ta bort, även om det inte alltid handlar om direkt våld i form av knytnävsslag eller liknande, säger Lövin.
 10. Reglerna svävar som hos Tan mellan lek och socialisation, fantasi och påtvingad ordning.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av tvingar på

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.