tycka

Tycka är synonymt med åsikt och opinion och kan bland annat beskrivas som ”ha en uppfattning om något; subjektivt anse något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tycka och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till tycka

anse, förefalla, förmena, ha åsikt, mena, opinion, påpeka, ståndpunkt, synpunkt, säga, verka, åsikt

Motsatsord till tycka

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tycka.

Vad betyder tycka?

 1. ha en uppfattning om något; subjektivt anse något
 2. ha en åsikt om något
 3. (endast i passiv verbform: tyckas) ge ett intryck av att vara

Exempel på hur ordet tycka kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet tycka används i svenska tidningar

 1. Han hade sett hennes miniserie om förorten i Sverige och tyckte att hon verkade vara en person som skulle passa perfekt att starta ett projekt tillsammans med.
 2. Man kan tycka att svärmeriet har gått för långt när det blir en riksnyhet att Gustav, 32, tatuerar in Anders Tegnells ansikte på sin vänsterarm.
 3. President Trump tyckte att de skulle åka hem.
 4. – Jag tycker att det är jättedåligt.
 5. – Ja, jag har varit väldigt tydlig med det och gick ju liksom med i partiet för att jag alltid tyckt att Liberalerna står upp emot högerextremismen, och för den delen all form av våldsam extremism, på ett bra sätt.
 6. – Då finns det inga resurser att lägga på smittspårning – eftersom det måste utföras av vårdpersonal, säger Jonas Lindberg, som tycker att det hade varit lämpligt att extraanställa personal som enbart ägnar sig åt smittspårning.
 7. Men springa upp för Hammarbybacken är väl det jag tycker är jobbigast.
 8. Vad gör du för att njuta?– Jag tycker om att läsa, men vet inte om jag läser för att njuta eller för att bilda mig.
 9. Sebastian tycker att 2020 är året då allt blev tråkigt.
 10. Jag tycker det är jättelöjligt, säger Perseus Karlström.
 11. Så jag tycker inte inbillning beskriver vad det handlar om.
 12. Hon tycker inte att antalet anställda just i datacentren är avgörande för satsningen – oavsett om det bara blir ett fåtal eller 1 000 jobb.
 13. Det här resultatet är för mig ett bevis på att islänningarna tycker om sättet jag tagit mig an jobbet som president, säger Gudni Jóhannesson till nyhetsbyrån AFP.
 14. – Vi tycker att det är jättetråkigt att de inte är nöjda med vår service.
 15. – Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt.
 16. Polisen har inte befogenhet att se till att människor sitter mer än två meter ifrån varandra och Starbrink tycker att den tillfälliga lagstiftning som regeringen fått igenom under pandemin – om att exempelvis kunna stänga butiker – borde vidgas.
 17. Kriminalinspektör Peter Samuelsson, som arbetade med fallet, tycker att man gav vittnena i utredningen stöd.
 18. Bara 18 procent tycker att polisens arbete utvecklas åt fel håll.
 19. – Ser man på deras första mål kan man ju tycka att jag inte är det.
 20. I dag fick vi en dag mindre (vila) och det tyckte jag att man såg.
 21. – Jag tycker faktiskt att Dramaten och svensk television skulle ta sitt ansvar och visa mer riktig teater på tv, säger han och förklarar att tablån innehåller för mycket dejtingprogram.
 22. Även den vita befolkningen tycker att rasismen och de här hemska brotten (mot svarta) är oacceptabla.
 23. Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell, tyckte då att kritiken mot Sverige var frustrerande och menade att olika länder har olika metoder för att uppnå samma mål.
 24. Polisen uppgav inledningsvis att knivattacken i en park i Reading inte tycktes ha några terrorkopplingar, men ändrade sig under söndagen.
 25. Leif Zern återvänder till de gamla verken och tycker sig se de utsatta människor som står kvar när experter, politiker och debattörer lämnat scenen.
 26. Och det tycker jag man kan se hos vissa av de här kulturmännen i dag, att de inte förstått att vi lever på tjugohundratalet.
 27. Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten tjänsten Ifrågasätt.
 28. Melder tycker samtidigt att pandemin visat att det finns en stor omtanke i samhället när människor exempelvis satt upp lappar i trapphus för att handla åt sin äldre granne.
 29. Döm själva, alla före detta tittare, vad ni tycker om dessa dubbelt ljugande svin i TV4s Nyhetsmorgon.
 30. – I stället för att gnälla över vad oppositionen säger tycker jag att Stefan Löfven ska ta ansvar för sitt misslyckande i denna kris.
 31. – Finns det något alternativ där som du tycker är närliggande? Skulle en fallskada kunna förklara det här?, frågade Beatrice Rämsell och syftade på de blodsbesudlingar som hittats vid en fåtölj i vardagsrummet.
 32. – Han är en väldigt charmerande man tycker jag.
 33. – Det är mycket fokus på mig i dag och det kan man kanske tycka är jobbigt, men jag tycker bara det är kul, säger Holmlund och lutar sig tillbaka i en träsoffa.
 34. – Äntligen! Jag har alltid tyckt att det är lite konstigt att jag inte hänger där, sa han vid avtäckningen på flygplatsen.
 35. Jag tycker mig se en seglivad benägenhet att betrakta den här sortens incidenter som enskilda händelser.
 36. James Inhofe, ordförande i senatens försvarsutskott, tyckte att idén var så dum att han inte ville ta den på allvar.
 37. Och kanske i några ögonblick när jag tycker att jag har prövats.
 38. Marjukka Mäkelä tycker att Lancet–studien är välgjord, men påpekar att man inkluderat studier med munskydd på patienter på sjukhus eller inom hemmet.
 39. När människor runtomkring lider i tider av kris så tycker paret att det har blivit tydligt hur bra de har det.
 40. Det är därför hon trycker tre gånger på den allra gladaste knappen när en plastkonsol på Arlanda uppmanar henne att tycka till om ”upplevelsen av säkerhetskontrollen”.
 41. Fokuset på hennes symbolik och metodiska arbete är fruktbart – men kan inte förklara konstens magi, tycker Birgitta Rubin.
 42. De var rädda att folk skulle tycka att de hade varit oskickliga, men Östberg ville skapa en visuell effekt och dessutom få det att se äldre ut, säger Katja Morander.
 43. Robin Tihi är förbjuden att tala med media inför premiären då AIK–ledningen tycker att att man ska skydda de unga spelarna.
 44. Många av er tycker nog att det har gått fort, men när man träffar den stora kärleken så vet man – och då släpper rädslan, sa Rickard Olsson i sitt tal.
 45. Om det är jag själv eller någon annan spelare, det är någonting du ska omfamna och tycka är roligt för det betyder att på varje träning måste du vara bäst och visa att du ska spela.
 46. I det tunga segmentet lurar även konkurrenter som Nikola, och Elon Musk verkar tycka att det är dags att återta initiativet.
 47. – Är man konspiratoriskt lagd kan man tycka att det var ett smart drag av en mördare att bränna sitt utseende på det sättet.
 48. Samtidigt finns det många som tycker det är svårt att lära sig digitala betallösningar även om skillnaden är stor inom det 24–åriga åldersspannet.
 49. Nya Edge har mognat så pass att Microsoft nu tycker att tiden är inne att byta ut den gamla versionen, oavsett vilken version av Windows 10 du använder.
 50. I en stor intervju berättar hon om sin dramatiska uppväxt, hur det är att leva under mordhot och varför hon inte tycker att Joe Biden förtjänar partiets förtroende.
 51. För jag tycker Malmö är klart skönast att vara i av dom svenska tre större städerna.
 52. Riksdagen har efterlyst förslagen och Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell tycker att det är bra att de nu kommer.
 53. Moderaterna tycker att det är dags att anpassa införda krispaket och komplettera med nya åtgärder.
 54. Än så länge har alla i Sverige varit extremt lojala mot det här, och de undersökningar som vi gör visar att de allra flesta i samhället fortfarande tycker det är relevanta åtgärder som vi föreslår och följer dem väldigt väl.
 55. Jag tycker det här är väldigt obehagligt, säger hon.
 56. Polisen tycktes efter ett tag låta demonstranterna lugnt få lämna bron, rapporterar mediebolaget CNN.
 57. Hon tycker att det är extra tråkigt att det är så skräpigt vid just Bergsjöbadet, eftersom många i stadsdelen saknar möjligheten att åka till kusten eller sommarstugor.
 58. Men Roberto, som bor i ett rum på femte våningen, tycker att dagarna går förvånansvärt snabbt med många telefonsamtal med släktingar.
 59. – Jag tycker att det är viktigt att vi lär oss vad som fungerat och vad som inte har fungerat i vårt samhälle.
 60. Lewis Hamilton tyckte dock att F1–världen var alldeles för tyst.
 61. På pressträffen säger Toijer att han tycker att maktbalansen mellan fack och arbetsgivare upprätthålls genom förslagen.
 62. Nu kan du ändra hastigheten om du tycker att den går för snabbt eller långsamt? HUR.
 63. Medan vissa oroas över den personliga integriteten finns det andra som tycker att den är alldeles för begränsad.
 64. Artisten Jason ”Timbuktu” Diakité får musikstipendiet – ”en konstnärlig förnyare av svensk hiphop” och ”en stor och viktig röst i Sverige”, tycker juryn.
 65. – Det tycker inte jag.
 66. – Om människor har smittats av coronaviruset som ett direkt resultat av ett sportevenemang som vi tycker aldrig borde ha ägt rum, ja, då är det skandalöst, sade Steve Rotheram, borgmästare i Liverpool City–regionen, till BBC.
 67. – Det innebär att man kan få gå om man käftar emot chefen eller om denne tycker att man har fel hårfärg.
 68. Det finns så många lager i den här fantastiska dokumentären, som jag verkligen tycker om.
 69. – Både jag och min man tycker att det är så skönt.
 70. Vi tycker att det är bäst för New South Wales men också bäst för Australien, säger delstatens premiärminister Gladys Berejiklian till ABC News.
 71. – Mellan tummen och pekfingret tycker jag det verkar ligga ganska mitt i, eftersom det finns en förskjutning tidsmässigt på en tre veckor när man studerar antikroppar, säger Anders Tegnell på en presskonferens.
 72. Det försök som till exempel gjorts i Finland, då 2000 arbetslösa fick vad som kallades för basinkomst tycker han inte bör kallas det, just för att det bara riktades till en avgränsad grupp arbetslösa.
 73. Julia Frej tycker att det är hoppfullt, om fler bidrar blir lasset inte lika tungt att dra, och fler kan nås av välviljan.
 74. Det är roligt, min familj tycker om det jag gör.
 75. Jag tycker alla företag behöver titta på vilka åtgärder man kan vidta för att spara på miljön och klimatet.
 76. – Jag tycker att vi ska gå före och förbereda oss, säger Ella Bohlin (KD), vårdutvecklingsregionråd i Region Stockholm.
 77. Framför allt tycker man att hemmajobbet drabbar trivseln och lagkänslan, och leder till sämre relationer med kollegorna, visar en ny undersökning.
 78. ” Hon tyckte också ”det är lite för tidigt” att tala om ansvar.
 79. Peter Hultqvist var då en av ledamöterna och tyckte i efterhand att försvarsberedningen ”vårdade vårt arv om starkt partipolitiskt samarbete i försvars– och säkerhetspolitiken.
 80. – Det här mönstret eller schemat kan tyckas lite arbiträrt.
 81. – Initialt tyckte vi att vi inte hade så många fall och att en mer detaljerad statistik skulle kunna ha riskerat att peka ut individer.
 82. En annan läsare, Bosse Lindahl, tog en bild på platsen från ett ögonblick han tyckte var minnesvärt.
 83. Att ha roligt är viktigare än att satsa, tycker Carolina Klüft.
 84. Han tycker sig se ökad förståelse för den linjen men anser samtidigt att det var rätt att stänga gymnasier, universitet och högskolor för undervisning på plats.
 85. Det är en stadsdel med många yngre, vilket Manshaus tycker är en fördel.
 86. Han ger inte så mycket för de lånestöd som presenterats, och tycker också att villkoren är orättvisa mellan små och stora företag.
 87. Stefan Westerberg tycker att stödpaketen som hittills presenterats är bra men inte tillräckliga.
 88. Annars kan man ta med sin spelkonsol och koppla upp den på den stora duken, om man tycker det är roligare.
 89. Då tycker jag att hans hållning är sympatisk.
 90. Halonen hade en lång karriär bakom sig som erfaren jurist, men ingen tycktes intresserad av hennes kunskaper.
 91. Också politiska motståndare tyckte kollapsen var läskig.
 92. Carolina Gynning tycker dock att det är så de borde hålla i träningarna nu under virustider.
 93. – Alingsåsarna har känt en oro och de har tyckt att det inte ska vara så här.
 94. Vi tyckte alla att det lät bra, så vi fortsatte arbeta med den när vi gick in i studion, säger han till sajten.
 95. Man kan tycka att en häst inte är ett problem – men 10–15 hästar i veckan bajsar ganska mycket, säger Anna.
 96. På en presskonferens i början av april förde han ett resonemang som tycktes handla om flockimmunitet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till tycka är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är åsikt en synonym till tycka. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.