tyda på

Tyda på är synonymt med antyda.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tyda på och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till tyda på

antyda

Motsatsord till tyda på

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tyda på.

Vad betyder tyda på?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av tyda på.

Böjningar av tyda på

 1. tyda på

Exempel på hur frasen tyda på kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen tyda på används i svenska tidningar

 1. Det kan tyda på att den stärkelseätande jästen som lett till stämningar i USA finns i ölet, säger Nan Albertson.
 2. Att kontot inte stängs kan tyda på att underrättelsetjänster ser fördelar med att trafiken fortsätter.
 3. I sak blir det svårare för Hermansson att svara när hon vill ge sken av att 66 bilbränder förra året (mer än en i veckan) skulle tyda på att problemet är löst och att tryggheten ökat.
 4. För Rebecca Weidmo Uvell är det här något konstigt och ska tyda på att företag har problem.
 5. Att familjen anländer i nästa vecka, i mitten av februari, kan också tyda på att förlossningen är beräknad redan till början av mars.
 6. Hans årliga anförande till parlamentet, som var tänkt att hållas på torsdag, har skjutits upp vilket kan tyda på att Zumas avgång är nära förestående.
 7. Det är första gången en liknande inbjudan sker sedan den saudiskledda blockaden inleddes mot Qatar, vilket kan tyda på att situationen håller på att tina upp.
 8. Det var också så att ett protein som är viktigt för nedbrytning av fett i musklerna förändrades bara i det otränade benet, vilket skulle kunna tyda på att det tidigare tränade benet startade på en lite högre nivå.
 9. I en telefon eller dator har det hittats information som kan tyda på obehörigt röjande av insiderinformation.
 10. Det var därför omöjligt att göra någon analys av handstilen, men vissa tecken kunde tyda på att brevet var skrivet av någon som var högerhänt.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till tyda på är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är antyda en synonym till tyda på. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?