Synonymer till tydlig

Vi känner till 23 synonymer till tydlig. Ordet tydlig är en synonym till tydligt och uppenbar och kan bland annat beskrivas som ”lätt att uppfatta, märkbar, klar ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tydlig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tydlig

 1. begriplig
 2. distinkt
 3. explicit
 4. förklarlig
 5. gripbar
 6. handfast
 7. klar
 8. konkret
 9. markant
 10. ofördunklad
 11. otvetydig
 12. påfallande
 13. påtaglig
 14. rak
 15. saklig
 16. skarp
 17. solklar
 18. tydligt
 19. uppenbar
 20. utpräglad
 21. uttalad
 22. uttrycklig
 23. verklig

Vilka ord betyder nästan samma sak som tydlig?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till tydlig. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. entydig
 2. definitiv
 3. bestämd
 4. realitet

Vad är motsatsen till tydlig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tydlig.

Vad betyder tydlig?

 1. lätt att uppfatta, märkbar, klar 
 2. lättbegriplig (för någon); fri från allt som fördunklar; klar

Hur böjs tydlig?

 1. tydlig
 2. tydliga
 3. tydligare
 4. tydligast
 5. tydligasta
 6. tydligaste
 7. tydlige
 8. tydligt

Hur kan ordet tydlig användas?

Följande exempelmeningar visar hur tydlig kan användas.

 1. en tydlig handstil
 2. ett tydligt svar
 3. Det står klart och tydligt på skylten att man inte får röka här!

Hur används ordet tydlig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tydlig används i vanlig text.

 1. – Strategin är tydlig för AIK.
 2. Till exempel ska en virtuell karta visas på instrumentbrädan och om det dyker upp ett övergångsställe ska det synas en tydlig varning med både text och figurer.
 3. Samtidigt menar Stefan Invarsson, analytiker vid centrum för östeuropastudier att Ryssland sänder en tydlig signal till Sverige, genom att trappa upp stämningen med budskapet på affischerna.
 4. – Det var tydligt med särskilt Sverigedemokraterna tidigare.
 5. – Jag ser tydliga tecken på att intresset ökar för att investera i ny kärnkraft, säger Svenskt Näringslivs vd Jan–Olof Jacke.
 6. Dessa frågor ges då extra vikt i ditt slutresultat, vilket ofta gör resultatet tydligare.
 7. – Frågan är om man kommer att skärpa språkbruket och mer tydligt signalera större höjningar.
 8. – När vi lade samman de här sakerna blev det tydligt hur superviktigt det är att få många småtjejer att pröva på att spela hockey, och engagera deras föräldrar.
 9. – När jag tittar i backspegeln så var detta en av de tydligaste sakerna där vi som samhälle behövde ta några steg framåt.
 10. – Men det blir så tydligt.
 11. Rögle, Färjestad, Luleå och Frölunda är kvar i slutspelet och för Bristedt är det tydligt vad som gör att Rögle kan gå hela vägen.
 12. – Det är ju väldigt tydligt att det är ett argument för Sverige att ett svenskt och finskt medlemskap ökar tryggheten för oss och möjligheterna att stå upp för de baltiska staterna, säger Oscarsson.
 13. – Men jag tycker mig kunna läsa in en känsla av lättnad hos politikerna att Sverige börjat sin process och lagt i en extra växel, säger Charly Salonius–Pasternak som är positivt överraskad över hur tydligt rapporten beskriver processen.
 14. – Det har blivit tydligare och tydligare att Putin helt enkelt försöker att utradera idén om att ens kunna vara en ukrainare, säger Biden enligt AFP.
 15. – Jag tycker att det är väldigt bra att tingsrätten har varit tydlig med straffvärdet och att de har fört ett resonemang kring påföljden.
 16. Sanna Marin uttalar inte rakt ut att Finland kommer ansöka om Natomedlemskap, men framhåller desto tydligare att det vore bra om Finland och Sverige gjorde samma säkerhetspolitiska val.
 17. EPO ser det som ett tydligt tecken på den digitala omställning som pågår.
 18. Pakistan hör till länderna som hållit sig tydligt passiva kring det pågående Ukrainakriget, något som lett till förmanande från omvärlden, däribland USA.
 19. Norberg är också tydlig med att något nära förestående slut på kriget inte är troligt.
 20. Filmen har bara tre nomineringar men fick pris för bästa film på Producers Guild of America Awards, en tydlig indikation på att den kan vinna även på Oscarsgalan.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tydligt en synonym till tydlig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på tydlig