ukrainsk

Synonymer till ukrainsk

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till ukrainsk.

Motsatsord till ukrainsk

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ukrainsk.

Vad betyder ukrainsk?

 1. som har att göra med Ukraina
 2. som har att göra med Ukraina eller det ukrainska språket

Exempel på hur ukrainsk används i svenska tidningar

 1. Hans son Hunters ukrainska affärer har fått ny uppmärksamhet under riksrätten, något som Republikanerna kan använda som ett vapen mot Trumps rival.
 2. Iran medger att man av misstag råkade skjuta ner det ukrainska passagerarplan som kraschade i onsdags.
 3. I dag medgav Iran att man sköt ned det ukrainska passagerarplanet som kraschade utanför Teheran i onsdags av misstag.
 4. Det var även ukrainskt inomhusrekord.
 5. Under helgen uppgav Iran att landet försökte analysera de svarta lådorna från det ukrainska planet som sköts ned av militären tidigare i januari.
 6. Elva ukrainska medborgare, nio besättningsmän och två passagerare, miste livet när det ukrainska passagerarflygplanet sköts ned utanför Irans huvudstad Teheran på morgonen den 8 januari.
 7. När det ukrainska passagerarplanet kraschade i Iran dröjde det inte länge innan det ryska propagandamaskineriet drog i gång.
 8. Parnas säger att han och hans kollega Igor Fruman hade i uppdrag att förmå ukrainska myndigheter att utreda Trumps politiske rival Joe Biden och att det där ingick att försöka få bort Marie Yovanovitch från ambassadörsposten.
 9. Sverige och de andra länderna som drabbades i nedskjutningen av det ukrainska flygplanet kräver att Iran kompenserar anhöriga till offren.
 10. Det ukrainska flygplanet kraschade tidigt i onsdags morse kort efter att det lyft från Teherans internationella flygplats och samtliga 176 personer ombord dödades — varav 17 var hemmahörande i Sverige.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av ukrainsk

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.