ukrainska

Synonymer till ukrainska

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till ukrainska.

Motsatsord till ukrainska

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ukrainska.

Vad betyder ukrainska?

 1. kvinna från Ukraina
 2. språk i Ukraina
 3. språk som talas i Ukraina

Exempel på hur ukrainska används i svenska tidningar

 1. Hans son Hunters ukrainska affärer har fått ny uppmärksamhet under riksrätten, något som Republikanerna kan använda som ett vapen mot Trumps rival.
 2. Iran medger att man av misstag råkade skjuta ner det ukrainska passagerarplan som kraschade i onsdags.
 3. I dag medgav Iran att man sköt ned det ukrainska passagerarplanet som kraschade utanför Teheran i onsdags av misstag.
 4. I höjdhopp förbättrade ukrainskan Jaroslava Mahuchikh, 18, sitt juniorvärldsrekord (U20) på 2,01 från tidigare i månaden till 2,02 efter sanslös darr på ribban.
 5. Under helgen uppgav Iran att landet försökte analysera de svarta lådorna från det ukrainska planet som sköts ned av militären tidigare i januari.
 6. Elva ukrainska medborgare, nio besättningsmän och två passagerare, miste livet när det ukrainska passagerarflygplanet sköts ned utanför Irans huvudstad Teheran på morgonen den 8 januari.
 7. När det ukrainska passagerarplanet kraschade i Iran dröjde det inte länge innan det ryska propagandamaskineriet drog i gång.
 8. Parnas säger att han och hans kollega Igor Fruman hade i uppdrag att förmå ukrainska myndigheter att utreda Trumps politiske rival Joe Biden och att det där ingick att försöka få bort Marie Yovanovitch från ambassadörsposten.
 9. Om det ska bli verklighet krävs det först och främst seger mot ukrainskan Lesia Tsurenko i den första omgången.
 10. Sverige och de andra länderna som drabbades i nedskjutningen av det ukrainska flygplanet kräver att Iran kompenserar anhöriga till offren.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av ukrainska

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.