Synonymer till underbarn

Vi känner till en synonym till underbarn. Ordet underbarn är synonymt med naturbegåvning och kan beskrivas som ”ovanligt begåvat barn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av underbarn samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till underbarn

 1. naturbegåvning

Vad är motsatsen till underbarn?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till underbarn.

Vad betyder underbarn?

 1. ovanligt begåvat barn

Hur böjs underbarn?

 1. underbarn
 2. underbarnen
 3. underbarnens
 4. underbarnet
 5. underbarnets
 6. underbarns

Hur kan ordet underbarn användas?

Följande exempelmeningar visar hur underbarn kan användas.

 1. Mozart var ett musikaliskt underbarn

Hur används ordet underbarn i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet underbarn används i vanlig text.

 1. I dag är det Luigi Di Maio som är den italienska politikens nya underbarn.
 2. Iván Grünewald klassades som underbarn redan som nioåring, 1920, då han laborerat med föräldrarnas färgtuber och fick några målningar antagna till Salon des Indépendents i Paris (vilka nu också visas på Waldemarsudde).
 3. En prydlig pluggis, ett underbarn, det ser man direkt.
 4. En stund senare fick norske landslagschefen Vidar Löfshus kommentera det lyckliga i att banorna ju var som gjorda för underbarnet Johannes Hösflot Kläbo.
 5. Norges underbarn Johannes Hösflot Kläbo, 21, har dominerat i världscupen den här säsongen och pekas nu ut som en trolig OS–kung i Pyeongchang, där tävlingarna börjar om två veckor.
 6. Den finska efterkrigstidens poetiska underbarn var sedan länge rumlande riksalkis på ostadig väg mot botten när han hittade något av en fristad på den svenska västkusten.
 7. Varför? För att få bort tekniken som Norges underbarn Johannes Hösflot Kläbo introducerat – att springa upp för backar.
 8. Den tidigare utrikesministern har kallats ett politiskt underbarn och har gjort sig känd som en kritiker av den tyska förbundskanslern Angela Merkels liberala linje under flyktingkrisen.
 9. Genom åren har man hört många historier om sportens underbarn.
 10. Svenskarna hade svårt att stoppa finska underbarnet Lauri Markkanen.
 11. Dessutom har de spetsat truppen med tidigare nämnde Hummels och Portugals underbarn Renato Sanches, vilket lär räcka för att åtminstone hålla jagande Wolfsburg, Mönchengladbach och Schalke stången.
 12. – För det mesta bara stirrar folk på oss, för att de vet att vi är de där gymnasterna, säger den största av dem alla, underbarnet Simone Biles.
 13. Om någon förtjänar att kallas underbarn är det Sarah Sjöström, som fjortonåring tog hon EM-guld och fick åka till OS i Peking 2008.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är naturbegåvning en synonym till underbarn. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?