underhålla

Underhålla är synonymt med förse och förströ och kan bland annat beskrivas som ”göra så att publiken har roligt och är avkopplad, särskilt i framträdande; medverka i underhållning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av underhålla och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till underhålla

bestyra, förse, förströ, försörja, hålla i skick, ombesörja, roa, serva, sköta, upprätthålla, vårda

Motsatsord till underhålla

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till underhålla.

Vad betyder underhålla?

 1. göra så att publiken har roligt och är avkopplad, särskilt i framträdande; medverka i underhållning
 2. hålla i tillräckligt gott skick genom kontinuerlig skötsel

Böjningar av underhålla

 1. underhåll
 2. underhålla
 3. underhållas
 4. underhållen
 5. underhåller
 6. underhållit
 7. underhållits
 8. underhålls
 9. underhöll
 10. underhölls

Exempel på hur ordet underhålla kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet underhålla används i svenska tidningar

 1. I det förstnämnda uppmanas företag som håller på med batteriövervakning och underhåll, material, återanvändning, tillverkning och kvalitetskontroll att söka.
 2. Under den senaste tiden har fyra av Sveriges sju kärnkraftsreaktorer varit avstängda för underhåll.
 3. – Vi tittar på olika sätt att förstärka reservresurserna, det handlar både om att köpa in elproduktion, köpa in mer frekvensregleringstjänster och undersöka om underhåll av kablar kan skjutas upp, säger Hanna Brolinson.
 4. Reaktorn, som stoppades den 15 mars, var klar att tas i bruk igen efter bränslebyte och underhåll, men ägaren Vattenfall har bestämt att den ska stå stilla.
 5. It–avdelningen måste förstå att de ska serva sina användare och inte bara underhålla appar och infrastruktur.
 6. I min värld är det brottsligt av Statens fastighetsverk att underhålla oss information om förhöjda radonvärden.
 7. Och samtidigt ger Donald Trump sig glatt på det internationella normsystem som Washington traditionellt har underhållit.
 8. – Många företag och organisationer lägger den största delen av sina it–resurser på applikationssupport och underhåll av befintliga system.
 9. Några vanliga avdrag är ROT (renovering, ombyggnad, tillbyggnad), RUT (rengöring, underhåll, tvätt), dubbel bosättning och reseavdrag.
 10. En film om två vita äldre män som klagar och kommenterar kvinnors kroppar – gravt otidsenligt, skriver Fredrik Sahlin, men gubbarnas vältaliga ömklighet underhåller ändå – som en blandning av Lasse Åberg och Larry David.
 11. – Det är väldigt mycket kvar av utrustningen som behövdes för att pumpa vatten och den kräver underhåll.
 12. – De har en strategi för sin flotta som de gärna följer för att minska kostnader för underhåll, reservdelar samt besättningens utbildning och licenser, säger Ingo Staack.
 13. Istället för att flyga till en kund i Thailand för att göra enklare typer av underhåll kan vi använda VR eller AI, som hjälp för att kommunicera med användaren på andra sidan jorden, säger John Ayotte.
 14. Orsaken till kovändningen är att Försvarsmakten anser att underhåll av motorer på andra sidan Atlanten skulle ta för lång tid vid ett väpnat angrepp eller höjd beredskap, avslöjar Sveriges Radio Ekot.
 15. Modernt, digitaliserat underhåll har blivit en fråga för styrelserummen och det ökade intresset avspeglas under Maintenance Summit.
 16. – Hästarna kostar mycket pengar, framför allt i inköp så klart men även i underhåll.
 17. Vi borde rensa, organisera och underhålla mera.
 18. Fortsatt underhåll av vatten– och avloppslednings­nätet är också nödvändigt.
 19. Fönsterluckor i behov av underhåll i ett av Vonovias hus i Stuttgart.
 20. Detta kan ske genom att befintliga banor, efter många år av undermåligt underhåll, rustas upp till en bråkdel av kostnaderna för höghastighetsbanor.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till underhålla är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förse en synonym till underhålla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?