underkänna

Synonymer till underkänna

avstöta, förkasta, improbera, ogilla, överge

Motsatsord till underkänna

godkänna, acceptera, ratificera

Vad betyder underkänna?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur underkänna används i svenska tidningar

  1. Åsa Eriksson hävdar att vi påstår att företag kan underkänna lagar, investerare kan stämma staten för utebliven vinst och att frihandelsavtal tvingar oss att privatisera.
  2. Högerregeringen vänder sig nu från politiken till juridiken för att kunna underkänna det katalanska valet och förbjuda att Puigdemont blir regeringschef.
  3. Det finns sakkunniga jurister som hävdar att Skatteverket kan underkänna månggiften med nuvarande lagstiftning.
  4. Inför allmänna val får det så kallade Väktarrådet – shura–e–nigahban – underkänna kandidater till presidentposten, parlamentet och Expertförsamlingen som inte anses tillräckligt religiöst kunniga eller renläriga.
  5. Om utredningen skulle underkänna upplägget och kräva tillbaka skattepengar kan effekterna bli kännbara för Ingvar Kamprad och ägarstiftelsen.
  6. Med myndighetens nya regler kommer man vid besiktning inte längre underkänna fel som fordonets egna system identifierat.
  7. Rivalen Salesforce, som också var ute efter Linkedin, men snuvades på upploppet, försöker nu övertyga EU om att underkänna affären.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av underkänna

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förkasta en synonym till underkänna. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är godkänna motsatsen till underkänna.