Synonymer till undersöker

Undersöker kan beskrivas som ”studerar någon eller något för att få fram fakta”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av undersöker samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till undersöker

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till undersöker.

Vad är motsatsen till undersöker?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till undersöker.

Vad betyder undersöker?

 1. studerar någon eller något för att få fram fakta

Hur kan ordet undersöker användas?

Följande exempelmeningar visar hur undersöker kan användas.

 1. läkaren undersökte patienten
 2. polisen undersöker omständigheterna kring dödsfallet

Hur används ordet undersöker i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet undersöker används i vanlig text.

 1. La Liga har på sin webbplats meddelat att de ska undersöka de rasistiska påhoppen som riktades mot Real Madrid–spelaren.
 2. Brasiliens justitieminister Flávio Dino undersöker nu möjligheten att använda en särskild paragraf i den brasilianska lagen som gör det möjligt att straffa personer utomlands som begått brott mot brasilianska medborgare.
 3. Dammen har undersökts tidigare i utredningen, men då gjordes inga viktiga fynd.
 4. Vårt fokus nu är att undersöka omständigheterna kring olyckan och de skrämmande scenerna som följde, säger Mark Travis, assisterande överkonstapel i Södra Wales till The Guardian.
 5. Polisen undersöker om det kan röra sig om ytterligare gärningspersoner som kan ha försvunnit från platsen.
 6. För femte året i rad har Mediekompaniet släppt rapporten Rättvisaren som undersöker representation och inkludering i svenska medier.
 7. I så fall kan två frågor vara viktiga att undersöka vidare.
 8. Beslutet att återvända till kriget kom efter att han undersökts av ukrainska läkare som bedömt att hans tillstånd är gott nog.
 9. Regeringens talesperson Hirokazu Matsuno uppger att japanska myndigheter undersöker om människor har skadats i skalvet.
 10. ”När Chat GPT ombads undersöka sårbarheter i ett kodprov på över 100 rader pekade den noggrant ut en sårbarhet för filinklusion”, enligt rapporten.
 11. Matpriskollen har undersökt ordinarie–priserna på 44 000 varor hos alla de stora kedjorna och noterar den av många så efterlängtade förändringen.
 12. Bolaget ska nu undersöka omfattningen av problemet.
 13. När den 13–åriga flickan försvann den 15 april i Kirkerup och dagen därpå hittades i fångenskap hemma hos en 32–årig man i Korsør var Mai–Britt Storm Thygesen snabbt ute och krävde att polisen måste undersöka kopplingar till mordet på Emilie Meng.
 14. Uppdrag granskning har i serien ”Skuggkriget”, som undersöker Rysslands spionverksamhet i Sverige och Norden, indentifierat 13 misstänkta underrättelseofficerare som arbetar vid den ryska ambassaden i Stockholm.
 15. Enligt Karin Olofsson–Sannö, biträdande statsveterinär på Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA), är det ovanligt att SVA får in delfiner att undersöka.
 16. Och förra veckan gav regeringen uppdrag till den parlamentariska Trygghetskommittén att undersöka hur återfallen i brott kan minska.
 17. Enligt La Gazzetta dello Sport har 41–åringen nu undersökts och tidningen skriver att återstoden av säsongen är i stor fara.
 18. Det råder, enligt polisen, ingen tvivel om att båda bränderna är anlagda då de startat utan naturlig anledning och nu undersöker polisen om bränderna även kan hänga ihop.
 19. – Rättvis omställning är ett av de områden vi undersöker på SEI så vi har försökt ta reda på om en åtgärd har varit tillräckligt specifik för att nå målen och om den är rättvis mot olika delar av befolkningen, säger Maria Xylia.
 20. Forskarna har redan nu använt resultaten för att undersöka medulloblastom, en elakartad form av hjärttumör hos barn, och hittat en rad mutationer.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet undersöker

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet undersöker.

Bild med texten undersöker