underst

Underst kan beskrivas som ”längst ner”. Ordet är motsatsen till överst.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av underst och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till underst

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till underst.

Motsatsord till underst

överst

Vad betyder underst?

  1. längst ner

Böjningar av underst

  1. underst

Exempel på hur ordet underst kan användas

  1. strumporna låg underst i byrålådan

Exempel på hur ordet underst används i svenska tidningar

  1. Det var i någon besparingsvåg de ersattes av vanliga, linjerade spiralblock av den sort som skrynklar ihop sig och tappar sidor så fort de hamnar underst i väskan.
  2. – Bussen la sig på sidan i dike så att dörrarna låg underst mot marken och ingen kunde ta sig ut.
  3. Den dyker upp i vidöppna och sköra varelser som en far som inte kan läsa sina egna brev utan att be någon om hjälp som står över honom, en far som befinner sig precis snäppet ovanför fattighjonet, en far som vad han än gör alltid kommer att vara underst.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till underst är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är överst motsatsen till underst.