understöd

Understöd är synonymt med bidrag och bistånd och kan bland annat beskrivas som ”bistånd, hjälp”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av understöd och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till understöd

bidrag, bistånd, stöd, subvention, tillskott, underhåll

Motsatsord till understöd

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till understöd.

Vad betyder understöd?

 1. bistånd, hjälp
 2. ekonomiskt tillskott (från samhället)
 3. anslag, bevillning, bidrag, bistånd

Exempel på hur ordet understöd kan användas

 1. marktrupperna fick understöd av flyget
 2. hon har varit arbetslös i fem år och måste leva på understöd

Exempel på hur ordet understöd används i svenska tidningar

 1. Initiativet startade en våg av donationer och tävlingar med syfte att ge ekonomiskt understöd till räddnings– och släckningsarbetet i Australien.
 2. För att hitta kropparna, och för att ge understöd till insatsen, har drönare och spaningsflyg använts.
 3. Nu ger han åklagaren Lisa dos Santos understöd i hennes kritik av hur vissa advokater romantiserar gängkriminalitet i syfte att marknadsföra sig.
 4. Om så skulle ske skulle alltså Sverige, i det fall vi var medlem i Nato, vara skyldigt att bistå med understöd.
 5. Framme vid målet fick de understöd av stridsflyg för att kunna landa.
 6. När nu premiärminister Haidar al–Abadi efter flera års stridigheter med USA–lett understöd utropat seger över IS görs det ett nytt försök.
 7. Den syriska militären har, med understöd av ryskt flygvapen och allierad milis, på mindre än två veckor återtagit nästan hälften av östra Ghouta genom omfattande bombningar.
 8. Satsningen understöds med en handbok och en bred nätsatsning.
 9. De tyska jättarna har lobbat stenhårt för att domstolen skulle gå en annan väg och fått understöd av den tyska regeringen som inte heller vill ha miljözoner.
 10. Kjälls teori om ett snabbt händelseförlopp understöds möjligtvis av den ryska haverikommissionens uttalande om att inga larm kommit in från besättningen om några problem med flygplanet.
 11. I år gäller variant två, med understöd från ett mobilspel och en tecknad serie som båda bär samma titel som turnén.
 12. Bagdad förbereder, med understöd av den USA–ledda allians som bekämpar IS i Syrien och Irak, ett återtagande av Mosul, som med sina drygt två miljoner invånare är landets näst största stad.
 13. När Martín Caparrós reste till Chicago för att besöka råvarubörsen insåg han att det i regionen bor en halv miljon människor som är beroende av olika typer av understöd, som matkuponger och soppkök.
 14. Det är egentligen inte mycket till historia som Linn Bjørnvik Grøders övertaggade sagoberättare, med ivrigt understöd från Ana Stanisics ljudeffektsframkallande sidekick, introducerar oss för.
 15. Och i hatet mot västvärlden får al–Qaida numera kraftigt understöd av Islamiska staten (IS).
 16. Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) flankerade statsministern under söndagseftermiddagen och gav understöd till satsningen på ökad läsförståelse.
 17. En polisman dödades också i tillslaget, där polisen fick understöd av en helikopter av typen Black Hawk.
 18. Fem av städerna har nu återerövrats av irakiska armén, kurdiska styrkor och syriska rebellgrupper med bland annat amerikanskt understöd.
 19. Men, skriver han, det fick understöd från sina trädgrannar, via rötterna.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till understöd är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bidrag en synonym till understöd. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.