Synonymer till understöd

Vi känner till 6 synonymer till understöd. Ordet understöd är en synonym till bidrag och bistånd och kan bland annat beskrivas som ”bistånd, hjälp”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av understöd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till understöd

 1. bidrag
 2. bistånd
 3. stöd
 4. subvention
 5. tillskott
 6. underhåll

Vad är motsatsen till understöd?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till understöd.

Vad betyder understöd?

 1. bistånd, hjälp
 2. ekonomiskt tillskott (från samhället)
 3. anslag, bevillning, bidrag, bistånd

Hur böjs understöd?

 1. understöd
 2. understöden
 3. understödens
 4. understödet
 5. understödets
 6. understöds

Hur kan ordet understöd användas?

Följande exempelmeningar visar hur understöd kan användas.

 1. marktrupperna fick understöd av flyget
 2. hon har varit arbetslös i fem år och måste leva på understöd

Hur används ordet understöd i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet understöd används i vanlig text.

 1. Ju fler som försörjer sig genom arbete och företagande, desto mindre medel går till understöd och bidrag, och som en naturlig följd kan mer skattemedel användas för välfärdens tjänster.
 2. Men kritiken från Kinavänliga KMT har varit skarp och har fått understöd av många taiwanesers oro för matsäkerheten efter flera livsmedelsskandaler de senaste åren.
 3. Konkurrensen på konsumentmarknaden har gjort att bilindustrin är makalöst skickliga på att utveckla billiga och komplexa elektromekaniska system som understöds av mjukvara.
 4. Initiativet startade en våg av donationer och tävlingar med syfte att ge ekonomiskt understöd till räddnings– och släckningsarbetet i Australien.
 5. För att hitta kropparna, och för att ge understöd till insatsen, har drönare och spaningsflyg använts.
 6. Nu ger han åklagaren Lisa dos Santos understöd i hennes kritik av hur vissa advokater romantiserar gängkriminalitet i syfte att marknadsföra sig.
 7. Om så skulle ske skulle alltså Sverige, i det fall vi var medlem i Nato, vara skyldigt att bistå med understöd.
 8. Framme vid målet fick de understöd av stridsflyg för att kunna landa.
 9. När nu premiärminister Haidar al–Abadi efter flera års stridigheter med USA–lett understöd utropat seger över IS görs det ett nytt försök.
 10. Den syriska militären har, med understöd av ryskt flygvapen och allierad milis, på mindre än två veckor återtagit nästan hälften av östra Ghouta genom omfattande bombningar.
 11. Satsningen understöds med en handbok och en bred nätsatsning.
 12. De tyska jättarna har lobbat stenhårt för att domstolen skulle gå en annan väg och fått understöd av den tyska regeringen som inte heller vill ha miljözoner.
 13. Kjälls teori om ett snabbt händelseförlopp understöds möjligtvis av den ryska haverikommissionens uttalande om att inga larm kommit in från besättningen om några problem med flygplanet.
 14. I år gäller variant två, med understöd från ett mobilspel och en tecknad serie som båda bär samma titel som turnén.
 15. Bagdad förbereder, med understöd av den USA–ledda allians som bekämpar IS i Syrien och Irak, ett återtagande av Mosul, som med sina drygt två miljoner invånare är landets näst största stad.
 16. När Martín Caparrós reste till Chicago för att besöka råvarubörsen insåg han att det i regionen bor en halv miljon människor som är beroende av olika typer av understöd, som matkuponger och soppkök.
 17. Det är egentligen inte mycket till historia som Linn Bjørnvik Grøders övertaggade sagoberättare, med ivrigt understöd från Ana Stanisics ljudeffektsframkallande sidekick, introducerar oss för.
 18. Och i hatet mot västvärlden får al–Qaida numera kraftigt understöd av Islamiska staten (IS).
 19. Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) flankerade statsministern under söndagseftermiddagen och gav understöd till satsningen på ökad läsförståelse.
 20. En polisman dödades också i tillslaget, där polisen fick understöd av en helikopter av typen Black Hawk.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bidrag en synonym till understöd. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.