uppblåst

Synonymer till uppblåst

bombastisk, högfärdig, pompös

Motsatsord till uppblåst

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till uppblåst.

Vad betyder uppblåst?

 1. högfärdig, mallig

Exempel på hur uppblåst kan användas

 1. den nye chefen var en uppblåst typ

Exempel på hur uppblåst används i svenska tidningar

 1. Men oavsett hur länge jag stirrade på den uppblåsta bilden av blandade plattityder, våta mardrömmar om att förtäras av en allt uppslukande modersgestalt, och enstaka förnuftiga tips om att bädda sängen, så fann jag inte några epokgörande insikter.
 2. Men Björn Extergren anser inte att priserna är på en ohälsosam och uppblåst nivå och jämför med hur marknaden fungerade innan 90–talskrisen.
 3. Hela kostnaden kom inte från uppblåsta säker–heter på den amerikanska bolånemarknaden.
 4. Jag avskyr självbiografier, de är förljugna, falska och uppblåsta, säger Etgar Keret med visst eftertryck, med sin alldeles självbiografiska bok ”De sju goda åren” framför sig på bordet.
 5. Durocs storägare Peter Gyllenhammar får medhåll i sin kritik av goodwillredovisning och uppblåsta förvärvsmaskiner, yttrad i dennes årsredovisning och sammanfattad i Dagens Industri den 19 februari.
 6. Han börjar beskriva åren med Bad Cash Quartet som en skör bubbla, där ett gäng unga, musikaliskt talangfulla göteborgare kämpade för att hålla den uppblåst och karriären i schack.
 7. "De uppblåsta kostnaderna för sjukvård fungerar som en hungrig bandmask på den amerikanska ekonomin", säger Berkshire Hathaways ordförande Warren Buffett.
 8. För det ändamålet har andra länder investerat i mer påkostade anläggningar – som exempelvis kanadensarna, som inför OS tränat trick i ett plasthopp utomhus, och landat i lutning i en löst uppblåst ”airbag”.
 9. Anledningen är att annonseringsformen under det senaste året fått mycket kritik på grund av uppblåsta siffror och annonser som endast visas för botar.
 10. Då är det svårt att hävda att priserna är uppblåsta av spekulativa förväntningar om framtida prisökningar.
Källor

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är banna en synonym till utskällning?


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av uppblåst

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bombastisk en synonym till uppblåst. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.