Synonymer till uppdriven

Vi känner till 6 synonymer till uppdriven. Ordet uppdriven är en synonym till intensiv och kraftig och kan beskrivas som ”ökad, höjd”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av uppdriven samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till uppdriven

 1. energisk
 2. frenetisk
 3. häftig
 4. intensiv
 5. kraftfull
 6. kraftig

Vilka ord betyder nästan samma sak som uppdriven?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till uppdriven. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. framåtlutad
 2. dynamisk
 3. eftertrycklig

Vad är motsatsen till uppdriven?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till uppdriven.

Vad betyder uppdriven?

 1. ökad, höjd

Hur kan ordet uppdriven användas?

Följande exempelmeningar visar hur uppdriven kan användas.

 1. ett högt uppdrivet tempo
 2. journalisterna hade högt uppdrivna förväntningar på det svenska laget

Hur används ordet uppdriven i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet uppdriven används i vanlig text.

 1. I januari var priserna rejält uppdrivna, bland annat på grund av en stark efterfrågan och en svag dollar, och de högre priserna har fått amerikanska producenter att öka takten.
 2. Atlas Copcos rapport var överlag som konsensusförväntningarna, men i en rapportperiod med högt uppdrivna kurser följs sådana rapporter typiskt sett av vinsthemtagningar, framhöll Barclays i en kommentar.
 3. Samtidigt råder oro inom branschen över uppdrivna fraktpriser sedan Sydkoreas största fraktrederi, Hanjin Shipping, ansökt om konkurs.
 4. Det såg ut som att hemmalaget blev överraskat av den aggressiva pressen och det högt uppdrivna tempot och det tog 25 minuter innan man på allvar kom in i den offensiva matchen.
 5. Senast jag slogs av det var i recessionens Aten häromveckan där prisnivån var alltför uppdriven för oss med kronor som bas.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är intensiv en synonym till uppdriven. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet uppdriven

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet uppdriven.

Bild med texten uppdriven