Synonymer till uppenbara

Vi känner till 2 synonymer till uppenbara. Ordet uppenbara är en synonym till tydliga och yppa och kan bland annat beskrivas som ”avslöjar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av uppenbara samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till uppenbara

 1. tydliga
 2. yppa

Vad är motsatsen till uppenbara?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till uppenbara.

Vad betyder uppenbara?

 1. avslöjar
 2. göra uppenbar

Hur böjs uppenbara?

 1. uppenbara
 2. uppenbarad
 3. uppenbarade
 4. uppenbarades
 5. uppenbarar
 6. uppenbaras
 7. uppenbarat
 8. uppenbarats

Hur kan ordet uppenbara användas?

Följande exempelmeningar visar hur uppenbara kan användas.

 1. studien har uppenbarat stora brister i polisens arbete

Hur används ordet uppenbara i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet uppenbara används i vanlig text.

 1. Debattörernas uppenbara indignation motiveras till del av de omfattande rekryteringsproblem som de refererar till i sin text.
 2. Magdalena Andersson hävdar att hon har ”gjort de uppenbara sakerna som man alltid ska göra som kund”, men att man ”alltid kan fundera på om man borde gjort mer”.
 3. Det är två sådana uppenbara frågor att ta tag i, men det kan finnas fler saker när det gäller arbetslivskriminalitet och arbetskraftsinvandring som vi behöver styra upp, säger Anders Ygeman.
 4. – Det finns uppenbara brister, exempelvis av ammunition, som snabbt bör rättas till.
 5. Även arbetsgivarna har ett ansvar för att klara personalförsörjningen i de många bristyrkena, dels för att göra sig själva mer attraktiva, men också att våga satsa på de som kanske inte har de uppenbara rätta kvalifikationerna.
 6. Neal Riley säger att trendig teknik visserligen tenderar att bli mest uppmärksammad av it–proffs, men det finns uppenbara fördelar med att ta ett steg tillbaka och titta på helhetsbilden av de befintliga systemen.
 7. Microsoft Edge är nu frikopplat från operativsystemet, det finns inga uppenbara förbättringar av webbläsaren i Windows 11.
 8. Forskarna noterar att det inte finns några andra uppenbara förklaringar till förstörelsen där samt att Jeriko också kom att överges under en lång tid.
 9. Vår terrier Smockan tokskäller i allmänhet på alla hundar, men det händer ibland att det vid ett gathörn uppenbarar sig en blandrasraring som får honom att tystna och bara fånstirra.
 10. Rätten till integritet kan inte urholkas på vägen mot ett säkrare samhälle, och de uppenbara riskerna måste tas på allvar.
 11. Allvarliga biverkningar kan komma långt senare och det kan krävas ett mycket större underlag för att vissa biverkningar ska uppenbaras.
 12. Studier på några få individer, utesluter uppenbara biverkningar.
 13. Finns det i ditt tyckte några uppenbara fördelar eller nackdelar med förslaget?– En av fördelarna med förslaget är att genom att reglera införandet av ai i industrier kan man, hur konstigt det kan låta, främja innovationen.
 14. – Det är väldigt många politikområden som berörs utöver det mest uppenbara, hälso– och sjukvården.
 15. Men det var därefter, när strategin blev att testa ännu fler, som svårigheterna blev uppenbara.
 16. Exemplet visar att det finns uppenbara hål i den europeiska gränskontrollen som utnyttjas av extremister och människosmugglare.
 17. På bilderna uppenbarar hon sig alltid i olika gestalter.
 18. Det kanske mest uppenbara tecknet på att stiftelsen och bolagsformen som en garant för oberoende inte fungerar är den på pappret osynliga dialog som äger rum direkt mellan rege–ringen och public service–bolagen.
 19. Sittenfeld säger att hon inte försökt imitera de uppenbara föregångare där romanförfattare gjort skönlitteratur av historiska personer, som Joyce Carol Oates ”Blonde”, om Marilyn Monroe, eller Marguerite Yourcenars ”Hadrianus minnen”.
 20. Men idag, när revorna blivit uppenbara, utfärdar politiker ur alla läger löften om att återställa vår krisberedskap.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tydliga en synonym till uppenbara. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?