uppkomst

Synonymer till uppkomst

härkomst, källa, tillblivelse, tillkomst, upprinnelse, uppväxt, ursprung

Motsatsord till uppkomst

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till uppkomst.

Vad betyder uppkomst?

 1. början, tillblivelse

Exempel på hur uppkomst kan användas

 1. Darwins lära om arternas uppkomst

Exempel på hur uppkomst används i svenska tidningar

 1. Den har sin uppkomst i ett kallt och torrt högtrycksområde som såhär års ofta finns över inlandet.
 2. Han är teoretiker och har bland annat förutsett och tolkat den kosmiska bakgrundsstrålningen, alltså ekot från universums uppkomst, och också förutsett att det borde finnas strukturer och ojämnheter i strålningen.
 3. Dessutom gjorde slopade bolagsskatter och uppkomsten av internationella företagskonglomerat det blev lönsammare för företagen att plocka ut vinster och använda dem till ren spekulation än för nya investeringar.
 4. Carlsons huvudtes var att inte bara blodets kolesterolhalt hade betydelse för uppkomsten av kärlsjukdom utan i lika eller ännu högre grad en förhöjd blodhalt av fettet triglycerider.
 5. Enligt Anders Källström, vd för LRF, finns det framför allt två skäl till utbildningens uppkomst.
 6. Mångfalden i ögruppens djurvärld inspirerade britten Charles Darwin till evolutionsteorin, läran om arternas uppkomst.
 7. Tomas Lappalainen har skrivit böcker om italienska maffian, men även om demokratins uppkomst i Grekland, seriefiguren Rocky och om sina känslor inför att bli gammal.
 8. Men baserat på vad vi har lärt oss om människans uppkomst så finns det en handfull saker att beakta, som naturen lärt oss är nödvändiga för att främja och lyfta en civilisation.
 9. Stenåldern omfattar merparten av människolinjens historia från uppkomsten av de första stenredskapen för 3,3 miljoner år sedan fram till bronsåldern för cirka 5 000–4 000 år sedan.
 10. ”Det är det som är det nya med den här läckan – att här kan vi se om kan förebygga uppkomst av den här typen av rådgivning”, säger Charlotta Wesslau till DN.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av uppkomst

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är upprinnelse en synonym till uppkomst. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.