Synonymer till upplevelse

Vi känner till 6 synonymer till upplevelse. Ordet upplevelse är en synonym till händelse och erfarenhet och kan bland annat beskrivas som ”något (minnesvärt) som man upplever eller har upplevt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av upplevelse samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till upplevelse

 1. erfarenhet
 2. evenemang
 3. händelse
 4. intryck
 5. tilldragelse
 6. äventyr

Vilka ord betyder nästan samma sak som upplevelse?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till upplevelse. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. situation
 2. scenario
 3. intermezzo
 4. incident

Vad är motsatsen till upplevelse?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till upplevelse.

Vad betyder upplevelse?

 1. något (minnesvärt) som man upplever eller har upplevt
 2. något som går att uppleva

Hur böjs upplevelse?

 1. upplevelse
 2. upplevelsen
 3. upplevelsens
 4. upplevelser
 5. upplevelserna
 6. upplevelsernas
 7. upplevelsers
 8. upplevelses

Hur kan ordet upplevelse användas?

Följande exempelmeningar visar hur upplevelse kan användas.

 1. det var en stor upplevelse att komma till Jerusalem

Hur används ordet upplevelse i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet upplevelse används i vanlig text.

 1. Men det som Frances Haugen syftade på och det som de interna dokumenten visar är det jag tror vi alla har vetat en lång tid nu, och det är att för de allra flesta ungdomar är användandet av Instagram en positiv upplevelse.
 2. En upplevelse som kändes lika enkel som långsam.
 3. Som kund gör du ingen skillnad på en upplevelse på Instagram eller i verkliga livet.
 4. Att ett VR–headset fortfarande är nödvändigt för en uppslukande upplevelse fortsatte skapa en barriär.
 5. Vemodet och upplevelsen av det oåterkalleliga, också i beslut som fattas bortanför den medvetna viljan, ligger och vibrerar i öppningsnovellen.
 6. I klippet berättar hon om upplevelsen under rättegången.
 7. – Vi vill att våra kunder får den magiska upplevelsen av låg friktion sa Dave Citron, produktdirektör för Google Meet, i en intervju.
 8. Länder som haft en direkt upplevelse av totalitära regimers terror har rimligen en starkare vilja att ifrågasätta makten och att försvara sina intellektuella.
 9. Det må verka tråkigt att bara lyssna på ett komp men när kompositionerna är så välgjorda, med både vacker och intressant harmonik, och framförandet så levande och varmt, blir det en både meditativ och hypnotiserande musikalisk upplevelse.
 10. Man ska kunna prata om upplevelser i ett tryggt rum och då är det viktigt att lärarna fått verktyg att hantera de frågorna, säger Matilda Söderman.
 11. Årets Solheim Cup blir dessutom en speciell upplevelse.
 12. Några upplevelser av projektet var bättre återhämtning, mer energi och ökad kreativitet.
 13. Jacobsson påminner sig heller ingen egen upplevelse av en tystnadskultur.
 14. – Tidigare var många företag fokuserade på att använda AI för att personifiera upplevelser, skapa nya produkter och tjänster och kommodifiera nischmarknader för att särskilja sig, säger Brandon Purcell.
 15. – Helt fantastiskt! Det är en otrolig upplevelse att få vara här, säger Mathilda Karlsson.
 16. ”Det är nödvändigt att vi erkänner alla perspektiv och upplevelser och respekterar känslorna hos dem som behandlats illa på något sätt.
 17. – Socialtjänsten ville inte veta av mig, de bollade mig från instans till instans, säger avhopparen ”Philip” om sin upplevelse.
 18. En anledning till den här stora variationen i hur vi reagerar är att det finns åtminstone tre olika komponenter som styr upplevelsen av biverkningar efter en vaccination, förklarar Matti Sällberg.
 19. Det säger något om deras anknytning genom att blottlägga hur de hanterar negativa, emotionella upplevelser när de skiljs från den människa som tar hand om dem.
 20. Därför kan vi gå in som en helhetspartner för att hjälpa våra kunder att gå från vision till upplevelse, genom produktutveckling och som strategiskt stöd till ledningsgrupper.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är händelse en synonym till upplevelse. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på upplevelse

Ord som slutar på upplevelse