upptrappning

Synonymer till upptrappning

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till upptrappning.

Motsatsord till upptrappning

nedtrappning

Vad betyder upptrappning?

 1. handlingen att trappa upp något (särskilt fientligheter)
 2. stegring; ökning av stridsåtgärder

Exempel på hur upptrappning kan användas

 1. en dramatisk upptrappning av våldet i Mellanöstern

Exempel på hur upptrappning används i svenska tidningar

 1. Vi söker inte en upptrappning, säger Younger.
 2. Fortsätter upptrappningen kan de få dämpande effekter på världsekonomin, varnar flera bedömare.
 3. Men värre är hotet om upptrappning.
 4. Det är i så fall en upptrappning och troligen ett försök att stävja andra, potentiella förrädare i de ryska underrättelsetjänsterna.
 5. På längre sikt är näringsministern oroad över en upptrappning av handelskonflikten, vilket riskerar leda till en situation med enbart förlorare.
 6. – Det ligger ett särskilt ansvar på garantländerna i Astanaprocessen – Ryssland, Iran och Turkiet – för att se till att det sker en nedtrappning, inte en upptrappning.
 7. – Det ligger ett särskilt ansvar på garantländerna i Astanaprocessen – Ryssland, Iran och Turkiet – för att se till att det sker en nedtrappning, inte en upptrappning,.
 8. Klassisk dratta–på–rumpan–humor är såklart aldrig fel men eftersom den här filmen kombinerar verkliga människor med de animerade djuren blir den upptrappning som äger rum över grönsakslandet till slut väl grov och tröttsam.
 9. Utrikesminister Sabah Khalid Al Sabah fördömer det han kallar en "upptrappning" sedan Filippinerna utökat sitt förbud för medborgarna att arbeta i Kuwait.
 10. Det blev en signal till en upptrappning av kriget mot fusket, det slogs stort på trummorna när vetenskapsmän i USA och Sovjet kontaktade varandra för att samarbeta i kampen mot dopningen.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av upptrappning

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är nedtrappning motsatsen till upptrappning.