Synonymer till ursprunglig

Vi känner till 2 synonymer till ursprunglig. Ordet ursprunglig är en synonym till original och elementär och kan bland annat beskrivas som ”som fanns från början”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ursprunglig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till ursprunglig

 1. elementär
 2. original

Vad är motsatsen till ursprunglig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ursprunglig.

Vad betyder ursprunglig?

 1. som fanns från början
 2. som ny, som ursprunget, som det var från början, originell

Hur böjs ursprunglig?

 1. ursprunglig
 2. ursprungliga
 3. ursprungligare
 4. ursprungligast
 5. ursprungligaste
 6. ursprunglige
 7. ursprungligt

Hur kan ordet ursprunglig användas?

Följande exempelmeningar visar hur ursprunglig kan användas.

 1. de ursprungliga planerna fick revideras

Hur används ordet ursprunglig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet ursprunglig används i vanlig text.

 1. Immuniteten hos personer som haft den ursprungliga virusvarianten från Wuhan är enligt en studie nästan tre gånger mindre effektiv mot deltavarianten.
 2. "Läget är så pass allvarligt att Kustbevakningen knappt har kapacitet att genomföra sina nuvarande ursprungliga uppdrag och än mindre klara av att utföra de nya och utökade uppgifter som tillkommit", heter det i rapporten.
 3. Det introducerades 1986 efter att forskare hade gjort närstudier av Ainsworths ursprungliga videofilmer med de barn från Baltimore som hon på sin tid inte kunde klassificera i sina tre fack.
 4. Siffran är högre vad gäller ett skydd mot den ursprungliga varianten av det nya coronaviruset (95,6 procent), att jämföra med den nya virusvarianten som har upptäckts i Storbritannien (85,6 procent).
 5. I England är deltavarianten nu dominerande, och den ursprungliga varianten av coronaviruset (alfa) är nästan helt borta i landet.
 6. Djurgårdsstrand är en halvkilometer lång sträcka mellan Allmänna Gränd och Vasamuseets restaurang vilket är en förlängning av den ursprungliga stranden, som endast gick mellan Allmänna Gränd och Spårvägshallarna.
 7. Ja, det har varit en tyst vår, om än inte i biologen Rachel Carsons ursprungliga bemärkelse.
 8. Nya bolån med en belåningsgrad över 70 procent ska amorteras med minst 2 procent av det ursprungliga lånebeloppet varje år.
 9. I den kliniska studie som låg till grund för Pfizers ursprungliga godkännande ingår cirka 45.
 10. Sedan även Inter och Atlético Madrid lämnat återstod bara Barcelona, Real Madrid, Juventus och Milan ur de ursprungliga tolv grundarna av ”Super League”.
 11. I sin ursprungliga stämning så anklagar de före detta anställda HPE och avknoppningen HP för att ha brutit mot federala och kalifornisk lag under en omstrukturering, genom att tvinga bort äldre anställda samtidigt som de aggressivt rekryterade yngre.
 12. Utom männens hörhåll förde alltså dessa ursprungliga kulturkvinnor de folkliga musiktraditionerna vidare.
 13. Det finns ännu inga säkra data som visar att de nya virusmutationerna skulle vara smittsammare än det ursprungliga coronaviruset.
 14. Och nu visar det sig att en lurig signal från teleskopet hade feltolkats i den ursprungliga studien.
 15. Men vilka var de ursprungliga vandalerna?.
 16. Den första är det ursprungliga reproduktionstalet, alltså det antal personer som i genomsnitt smittas av en infekterad person innan smittskyddsåtgärder eller immunitet spelar in.
 17. Den bedöms dock inte ge allvarligare sjukdom eller vara mer smittsam än det ursprungliga coronaviruset.
 18. Där är den stora ursprungliga inspirationen.
 19. – Inte i ursprunglig mening att det bibliska och det naturvetenskapliga perspektivet är oförenligt.
 20. I sitt ursprungliga utförande är bilarna bensindrivna, men Konvegas ska konvertera dessa med sin gas–hybriddrivlina.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är original en synonym till ursprunglig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på ursprunglig