Synonymer till utbildning

Vi känner till 4 synonymer till utbildning. Ordet utbildning är en synonym till kurs och utdaning och kan bland annat beskrivas som ”undervisning, studier (ofta med sikte på examen)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utbildning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till utbildning

 1. kurs
 2. skolning
 3. träning
 4. utdaning

Vad är motsatsen till utbildning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utbildning.

Vad betyder utbildning?

 1. undervisning, studier (ofta med sikte på examen)
 2. de aktiviteter en individ eller en grupp av individer utför i syfte att öka dess/deras kunskaper inom något eller några ämnen, särskilt inom ramen för en skola

Hur böjs utbildning?

 1. utbildning
 2. utbildningar
 3. utbildningarna
 4. utbildningarnas
 5. utbildningars
 6. utbildningen
 7. utbildningens
 8. utbildnings

Hur kan ordet utbildning användas?

Följande exempelmeningar visar hur utbildning kan användas.

 1. hon ville skaffa sig en högre utbildning

Hur används ordet utbildning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet utbildning används i vanlig text.

 1. Den sistnämnda omfattar cirka en biljon dollar till saker som vägar och broar, medan den mjuka varianten ska gå till bland annat barnomsorg, utbildning – och grön energiomställning.
 2. Hon berättar att Academedia i fem års tid har genomfört utbildningar på sina skolor om pågående dödligt våld och att rektorn på NTI–gymnasiet i Kristianstad har gått utbildningen.
 3. – Vi har begräsningar i hur mycket man får jobba och samtidigt ta emot studiemedel av en anledning och det är bland annat att studenter ska bli klara med sina utbildningar.
 4. Raketer med styrpinne kräver alltid tillstånd och utbildning.
 5. Den senare används framför allt för utbildning.
 6. Den förbättrade arbetsmarknaden når inte alla, många har för klen utbildning och för dålig anknytning till arbetsmarknaden.
 7. – Man tvingar på även kinesiska journalister, som man mer eller mindre redan har kontroll över, att genomgå en utbildning för att få det här presskortet och fokusera på den kinesiska regimens bild och propaganda.
 8. – Man måste locka fler kvinnliga ingenjörer till utbildningar.
 9. Online–utbildning kan hjälpa till att minska geografiska hinder för studenter att påbörja utbildningar.
 10. Men vi har tydliga rutiner kring säkerhet och personalen får regelbundet utbildning i självskydd och bemötande, säger hon.
 11. Samt utbildning för personal på socialtjänsten och inom vården som möter kvinnorna.
 12. Silverdansens rektor, Pernilla Dahlgren, berättade i DN om sin förtvivlan över att inte veta om barnen verkligen är där, och om de får den utbildning de har rätt till.
 13. Allt började efter gymnasiet när Julia som 19–åring flyttade från hemstaden Brösarp för att gå en utbildning på en yxsmedja i Hälsingland.
 14. Antalet mopedbilar i Danderyd har ökat från bara åtta stycken till drygt 200 sedan den nuvarande utbildningen för så kallat AM–körkort utformades 2009.
 15. Mitt slutprojekt på utbildningen var en fotoutställning där jag utforskade syskonskap på olika sätt.
 16. En annan faktor är utbildning som börjar ha jättestor betydelse för partival, där kan man lägga till att kvinnor i regel är mer högutbildade än män så det klickar i varandra.
 17. Det är inte bara för säkerheten utan jag är mån om att mina pengar ska stanna inom Sverige och bli svenska skatteintäkter som gör att min utbildning fortsatt kan vara gratis, att jag kan få studiemedel från CSN, att det inte kostar 100.
 18. Sverige kommer, i egenskap av ordförande för den mellanstatliga organisationen för hågkomst, forskning och utbildning om Förintelsen – International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) följa upp de åtaganden som görs, uppger statsministern.
 19. Lägg dig så högt du kan inom den ramen i förhållande till din kompetens, erfarenhet och utbildning.
 20. Hon poängterar att många som flyttar till Sverige måste börja om från början, även vissa som är högutbildade men inte kan få sin utbildning tillgodoräknad här.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kurs en synonym till utbildning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.