Synonymer till utbildningsminister

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utbildningsminister samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till utbildningsminister

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till utbildningsminister.

Vad är motsatsen till utbildningsminister?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utbildningsminister.

Vad betyder utbildningsminister?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av utbildningsminister.

Hur kan ordet utbildningsminister användas?

Det saknas exempel på hur utbildningsminister kan användas.

Hur används ordet utbildningsminister i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet utbildningsminister används i vanlig text.

 1. Mer om själva nyheten och utbildningsminister Anna Ekströms (S) pressträff finns att läsa här.
 2. – Jag är mycket stolt att vi i Sverige har studenter som vill gå in och avlasta till exempel vården, säger utbildningsminister Anna Ekström (S).
 3. Rekommendationen gäller också barn från tolv år med vissa medicinska tillstånd, berättar Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson och utbildningsminister Anna Ekström (S) på en pressträff.
 4. – Det är ett mycket välkommet besked, säger utbildningsminister Anna Ekström (S).
 5. SVT Nyheter har begärt att få göra en intervju med utbildningsminister Anna Ekström (S), men hon vill inte bemöta kritiken från Lärarnas riksförbund.
 6. Företrädare för den politiska oppositionen anklagade främst utbildningsminister Anna Ekström (S) för att medvetet ha medverkat till att ge en förskönad bild av svenska elevers kunskapsnivå.
 7. Distansundervisning ska inte användas förrän alla övriga åtgärder är uttömda, menar utbildningsminister Anna Ekström (S).
 8. Landets gymnasieskolor uppmanas nu att bedriva undervisningen på fjärr eller distans efter jullovets slut, säger utbildningsminister Anna Ekström (S).
 9. Det meddelade utbildningsminister Anna Ekström (S) under en pressträff med Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson på tisdagen.
 10. – Smittan dyker upp i vardagliga situationer, som familjeträffar och informella sammankomster, vilket gör det svårt för regeringen att vidta förebyggande åtgärder, säger utbildningsminister Yoo Eun–Hae.
 11. Sveriges utbildningsminister Anna Ekström (S) har reagerat.
 12. Det beskedet gav utbildningsminister Anna Ekström (S) på en presskonferens inför skolstarten.
 13. – Med de nya målen blir det större betoning på kunskaper, utan att kraven på eleverna sänks, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) på en pressträff.
 14. – I första hand ska kollektivtrafikföretagen se till att det finns trafik att åka med för ungdomarna, säger Anna Ekström (S), utbildningsminister.
 15. Bekvämt nog definieras heller varken begreppet likvärdighet eller det allt mer populära ”blandning” av elever, som förts fram först av Gustav Fridolin när han var utbildningsminister, sedan av Anna Ekström och nu av utredarna, och Anna Ekström igen.
 16. Beskedet lämnades av utbildningsminister Anna Ekström (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson vid en pressträff.
 17. Det är till och med så i Sverige att vissa skolor rapporterar om en höjd närvaro när man gått över till distansundervisning, berättar utbildningsminister Anna Ekström (S) på telefon till TT efter mötet.
 18. Den som av många anses vara Sveriges främste arbetarfotograf följde då – på uppdrag av den fackliga tidningen Byggnadsarbetaren – med dåvarande utbildningsminister Olof Palme på hans besök på byggarbetsplatser i Stockholmsområdet under valrörelsen.
 19. – Det är juridiskt trixigt, men det kommer att gå om det hanteras rätt, säger utbildningsminister Anna Ekström (S).
 20. Det har utbildningsminister Anna Ekström (S) nu öppnat för.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på utbildningsminister

Bild till ordet utbildningsminister

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet utbildningsminister.

Bild med texten utbildningsminister