Synonymer till utbildningsministern

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utbildningsministern samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till utbildningsministern

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till utbildningsministern.

Vad är motsatsen till utbildningsministern?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utbildningsministern.

Vad betyder utbildningsministern?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av utbildningsministern.

Hur kan ordet utbildningsministern användas?

Det saknas exempel på hur utbildningsministern kan användas.

Hur används ordet utbildningsministern i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet utbildningsministern används i vanlig text.

 1. Samtidigt säger utbildningsministern att det inte är ”med lätt hjärta” som åtgärden införs.
 2. – Regeringen är beredd att ta till åtgärder, men vi vill inte stänga skolor, säger utbildningsministern.
 3. I stället fick den tidigare utbildningsministern Hassan Diab i uppdrag att bilda regering, vilket han efter många turer lyckades med i januari i år.
 4. I månader har vi försökt få en intervju med utbildningsministern i Rumänien om just den rapport som åklagaren också vill se.
 5. Hamid Zafar menar att utbildningsministern delvis har ett facit i den OECS–kartläggning som kom i februari och som pekade på andra europeiska exempel som Sverige kan ta efter.
 6. I alla statliga grundskolor ska åtminstone 33 lärotimmar per år ägnas åt studier om klimatförändringarna och hållbar utveckling, enligt utbildningsministern Lorenzo Fioramonti.
 7. I sitt jultal meddelade utbildningsministern och språkröret Gustav Fridolin att Miljöpartiet vill förbjuda större företag från att slänga ätbar mat.
 8. Det skulle vara tufft för en elev som inte har råd med en skoluniform, säger finansminister Taro Aso till tidningen The Japan Times, och får medhåll av utbildningsministern Yoshimasa Hayashi.
 9. Den nuvarande utbildningsministern Gustav Fridolin (MP) tycker att Björklunds agerande är parodiskt.
 10. Den tidigare utbildningsministern Jan Björklund (L) vill sätta stopp för nyetableringen av religiösa friskolor – trots att han själv inte gjorde det under åtta år i regeringen.
 11. Hans ord bör beaktas av utbildningsministern som om några veckor sjösätter sitt nya läslov – en klart hälsovådlig idé som riskerar att göra tusentals barn till vårdpaket.
 12. ”Vi ska hitta en formel där pengar tickar ut när en fristående skola godkänts”, lovade den moderate utbildningsministern Per Unckel strax efter valsegern.
 13. Liberalernas partiledare – tillika före detta utbildningsministern – Jan Björklund kämpar också hårt för att återta det förtroende som undergrävdes av Sveriges dramatiska fall i Pisa–undersökningen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet utbildningsministern

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet utbildningsministern.

Bild med texten utbildningsministern