Synonymer till utblick

Vi känner till en synonym till utblick. Ordet utblick är synonymt med vy och kan beskrivas som ”utsikt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utblick samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till utblick

 1. vy

Vad är motsatsen till utblick?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utblick.

Vad betyder utblick?

 1. utsikt

Hur kan ordet utblick användas?

Följande exempelmeningar visar hur utblick kan användas.

 1. från tornet hade man en fin utblick över dalen

Hur används ordet utblick i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet utblick används i vanlig text.

 1. I korta utblickar lyfter hon fram självsvältande kvinnor ur kulturhistorien – Karen Blixen, Joan Didion, Sigrid Hjertén.
 2. Det är talande att det i en norsk bokhandel ofta finns en hel avdelning med böcker på svenska, och ett levande intellektuellt samtal med utblick även mot Sverige, medan få svenskar ens har läst en norsk text.
 3. Människor vill ha starka berättelser och utblick i världen.
 4. Hennes utblick är ofta kvinnorna och barnens.
 5. De översta tre våningarna sägs vara exproprierade av kinesisk säkerhetstjänst, detta då de har utblick över den kinesiska presidentens bostad.
 6. En utblick eller en inblick.
 7. Likt offret i Akira Kurosawas film ”Rashōmon” (1950) som via medium vittnar i rättegången mot sin egen mördare, befinner hon sig i ett romantekniskt effektivt limbo med utblick över både dåtid och nutid, över tiden efter mordet och de som blivit kvar.
 8. Från butikens stora fönster har hon utblick över snabbmatsrestaurangen där flera våldsamheter ägt rum.
 9. Med utblick mot Europa ligger Sverige fortfarande långt efter andra länder när det gäller organdonationer, konstaterar Njurförbundet.
 10. Men med utblick mot Europa ligger Sverige fortfarande långt efter andra länder, vad gäller organdonationer.
 11. På det viset skulle jag kunna antyda de många lager av självbedrägeri och förnekelse som dolde varje människas utblick över det egna jaget och det förflutna.
 12. De två husens uppdelning i tre mindre volymer ger lokalerna fler öppna hörnlägen med utblickar i olika väderstreck samtidigt som skyddade solbelysta uterum skapas i gatunivå, säger arkitekterna Bolle Tham och Martin Videgård.
 13. Vi rör oss i större utsträckning, möts av fler idéströmningar, har tillgång till mer information, fler internationella utblickar.
 14. Mätt och med en välvillig utblick på tillvaron kan man önska att varenda en av de där grodorna uppe i Aljezur ska finna en käresta.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vy en synonym till utblick. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet utblick

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet utblick.

Bild med texten utblick