Synonymer till utbreda

Vi känner till 7 synonymer till utbreda. Ordet utbreda är en synonym till vidga och öka och kan bland annat beskrivas som ”sprida”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utbreda samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till utbreda

 1. expandera
 2. sprida
 3. utsträcka
 4. utveckla
 5. vidga
 6. öka
 7. öppna

Vad är motsatsen till utbreda?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utbreda.

Vad betyder utbreda?

 1. sprida
 2. (reflexivt: utbreda sig) spridas

Hur böjs utbreda?

 1. utbred
 2. utbreda
 3. utbredas
 4. utbredd
 5. utbredde
 6. utbreddes
 7. utbreder
 8. utbreds
 9. utbrett
 10. utbretts

Hur kan ordet utbreda användas?

Det saknas exempel på hur utbreda kan användas.

Hur används ordet utbreda i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet utbreda används i vanlig text.

 1. En utbredd vaccinering är garanten för den globala ekonomins återstart.
 2. Förut var jakten mer en överklassgrej, i dag är det mer utbrett.
 3. "Detta följdes av en detonationsvåg med hög temperatur och hyperhastighet som demolerade och pulvriserade murar av lertegel över hela staden, jämnade staden med marken och orsakade utbredd mänsklig död", skriver forskarna i studien.
 4. Enligt David Karlsson, professor i offentlig förvaltning på Göteborgs universitet, finns det en utbredd föreställning om att bredare koalitioner i kommunerna är möjligt för att politiken är mindre ideologisk än i riksdagen.
 5. Efter att ha intervjuat 200 nyckelpersoner hävdade Wallin bland annat att anställda känt sig ”tystade” av chefer, som inte förstått hur utbredd gängproblematiken i stadens utsatta områden är.
 6. Demokraterna i Göteborg yrkar på omedelbara åtgärder efter rapporten om en utbredd tystnadskultur bland kommunens tjänstemän.
 7. Ibland handlar det om en utbredd misstro mot spelarens förmåga.
 8. Det är svårt att säga hur utbrett jordgubbsfusket är i Sverige, menar Waldemar Ibron vid kontrollenheten på Jordbruksverket.
 9. En del hänvisar till personlig tro och det finns en utbredd misstänksamhet mot myndigheter.
 10. På fältsjukhuset i förortskommunen Santo André är missnöjet utbrett mot Bolsonaro.
 11. Frederiksen, och hennes ministrar, sätter kraft bakom de strängare reglerna genom att beskriva hur den så smittsamma mutationen av coronaviruset är vitt utbredd i Storbritannien.
 12. Melatonin är ett insomningsmedel som används av idrottare men hur utbrett det är kan Holmberg inte avgöra.
 13. Youtube meddelade under onsdagen att sajten nu kommer börja ta bort videor som innehåller felaktiga anklagelser om utbrett fusk eller andra felaktigheter i det amerikanska presidentvalet 2020, rapporterar The Hill.
 14. – Det är ett utbrett problem och vi granskar flera olika branscher, ingen som är bättre än någon annan, säger David Ånesjö.
 15. Argumentationen förkastas av distriktsdomaren Matthew Brann, som anser att det inte har framkommit övertygande bevisning på utbrett valfusk som skulle kunna rättfärdiga ett omkullkastande av hela valresultatet.
 16. Med en sådan stor andel som röstat i förväg har framförallt Trump och republikanerna flaggat för utbrett valfusk, vilket dock experter säger inte alls förekommer i någon större utsträckning.
 17. – Om Trump vinner valet så kommer vi nog se ett utbrett kaos i storstäderna, som den här sommaren fast mer explosivt.
 18. Det finns också en utbredd föreställning om att det räcker med att få bort Trump, och sedan kommer saker och ting att återgå till det normala.
 19. Det finns också en utbredd misstanke om att alla covid–döda inte registreras samt att det i vissa fall – där den döda har haft andra underliggande sjukdomar – inte framgår i statistiken att personen också var smittad av coronaviruset.
 20. Bland annat har ett boende i Helsingborg anmälts flera gånger och staden utreder nu vad som hänt, både på det boendet och på andra boenden där smittan varit utbredd.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vidga en synonym till utbreda. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på utbreda