utbredd

Vi hittade 10 synonymer till utbredd. Ordet utbredd är en synonym till vid och vidd och kan bland annat beskrivas som ”allmänt spridd”. Ordet är motsatsen till lokal.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utbredd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till utbredd?

 1. bred
 2. bredd
 3. distribution
 4. divergens
 5. spridd
 6. spridning
 7. utbredning
 8. vid
 9. vidd
 10. vidsträckt

Vad är motsatsen till utbredd?

 1. lokal

Vad betyder utbredd?

 1. allmänt spridd
 2. perfektparticip av utbreda; som spridits på många håll

Hur böjs ordet utbredd?

 1. utbredd
 2. utbredda
 3. utbrett

Hur kan ordet ordet utbredd användas?

 1. en utbredd missuppfattning

Hur används ordet ordet utbredd i svenska tidningar?

 1. Frederiksen, och hennes ministrar, sätter kraft bakom de strängare reglerna genom att beskriva hur den så smittsamma mutationen av coronaviruset är vitt utbredd i Storbritannien.
 2. Melatonin är ett insomningsmedel som används av idrottare men hur utbrett det är kan Holmberg inte avgöra.
 3. Youtube meddelade under onsdagen att sajten nu kommer börja ta bort videor som innehåller felaktiga anklagelser om utbrett fusk eller andra felaktigheter i det amerikanska presidentvalet 2020, rapporterar The Hill.
 4. – Det är ett utbrett problem och vi granskar flera olika branscher, ingen som är bättre än någon annan, säger David Ånesjö.
 5. Argumentationen förkastas av distriktsdomaren Matthew Brann, som anser att det inte har framkommit övertygande bevisning på utbrett valfusk som skulle kunna rättfärdiga ett omkullkastande av hela valresultatet.
 6. Det utbredda festandet oroar kommunen som ser att ansökningarna från privatpersoner om att få servera alkohol fortsätter att trilla in trots mörka rubriker om ökad smittspridning.
 7. Med en sådan stor andel som röstat i förväg har framförallt Trump och republikanerna flaggat för utbrett valfusk, vilket dock experter säger inte alls förekommer i någon större utsträckning.
 8. – Om Trump vinner valet så kommer vi nog se ett utbrett kaos i storstäderna, som den här sommaren fast mer explosivt.
 9. Det finns också en utbredd föreställning om att det räcker med att få bort Trump, och sedan kommer saker och ting att återgå till det normala.
 10. Det finns också en utbredd misstanke om att alla covid–döda inte registreras samt att det i vissa fall – där den döda har haft andra underliggande sjukdomar – inte framgår i statistiken att personen också var smittad av coronaviruset.
 11. Bland annat har ett boende i Helsingborg anmälts flera gånger och staden utreder nu vad som hänt, både på det boendet och på andra boenden där smittan varit utbredd.
 12. Upptäckten av den utbredda sårbarheten i shelfisen, som "stöttar upp" glaciärerna, överraskade forskarna.
 13. Olovlig andrahandsuthyrning och handel med svartkontrakt har skapat oreda i folkbokföringen, framför allt i utsatta områden med utbredd trångboddhet.
 14. Nu lyfts en önskan från politiskt håll om en fysisk folkräkning i utsatta områden med utbredd trångboddhet.
 15. Kina har länge anklagats för utbrett förtryck av den muslimska minoritetsgruppen uigurer i Xinjiangprovinsen i västra Kina.
 16. I Sverige och några få andra länder, främst i Norden och Baltikum, är användningen av elektroniska identitetshandlingar, e–id, utbredd, och tekniken har kraftigt bidragit till utvecklingen av nya digitala produkter och tjänster.
 17. Han sade bland annat att det inte fanns någon andra våg av smittan och att det var osannolikt att det skulle bli några utbredda nedstängningar i landet.
 18. Johannes Knutsson talar om tiotusentals poliskårer med varierande nivå av utbildning, professionalism och arbetsmetoder – i ett samhälle med en historia av segregation och lynchningar och med utbredd förekomst av skjutvapen.
 19. En förståelse av rasism och diskriminering som ett djupt rotat och utbrett samhällsproblem lyser alltför ofta med sin frånvaro.
 20. När Omar var åtta flydde familjen till Kenya och tillbringade fyra år i flyktinglägret Dadaab, där förekomsten av malaria och undernäring var utbredd, hennes älskade moster Fos gick bort i det förstnämnda.


Mer information om utbredd och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vid en synonym till utbredd. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är lokal motsatsen till utbredd.