utfästelse

Synonymer till utfästelse

försäkran, försäkring, löfte, utlova

Motsatsord till utfästelse

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utfästelse.

Vad betyder utfästelse?

 1. löfte
 2. löfte, förbindelse

Exempel på hur utfästelse används i svenska tidningar

 1. Men partiet kläms mellan de stora, och utfästelsen att helt strunta i folkomröstningen 2016 och skrota brexit har låtit tondöv.
 2. En bakomliggande faktor till valet av ämne är att det i Januariavtalet finns utfästelser om 15 miljarder i så kallad ”grön skatteväxling”.
 3. Partiledaren och tyska förbundskanslern Angela Merkel hade innan dess lovat föryngring och förnyelse, kryddat med pliktskyldiga utfästelser om att inte höja några skatter och att inte tillåta ytterligare statlig skuldsättning.
 4. Han pekar på aktuella exempel från Norge och Tyskland där partier tvingats överge tidigare utfästelser för att göra det möjligt att bilda en regering.
 5. Irlandsfrågan har varit den stora stötesten den senaste tiden, och Storbritannien gör nu betydande utfästelser för att undvika en hård gräns mellan Irland och Nordirland.
 6. Swecom, som är störst, omsatte 34 procent mer än ÅF under Sweco under januari till september i år, men för Direkt avfärdar ÅF–chefen att utfästelsen skulle vara ett utslag av utopistiskt drömmande.
 7. Orsaken är att Apple och dess vd Tim Cook inte velat göra en tydlig utfästelse om att gå vidare med projektet, uppgav Irlands premiärminister Leo Varadkar till statliga tv–kanalen RTE, rapporterar Reuters.
 8. Den tredje punkten – utfästelse om gemensamt vittnesbörd – kommer att understrykas särskilt under eventet på Malmö ­arena.
 9. "Vi kan därmed även leverera på vår utfästelse om sänkt skuldsättning – under andra kvartalet minskade vår räntebärande nettoskuld med drygt 15 procent, från cirka 251 miljoner kronor till cirka 212 miljoner kronor", skriver vd.
 10. Denna överenskommelse har nu kodifierats i en Humanitär utfästelse (Humanitarian pledge) som syftar till ett förbud mot kärnvapen.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av utfästelse

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är löfte en synonym till utfästelse. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.