utföra

Synonymer till utföra

effektuera, fixa, förrätta, genomdriva, genomföra, göra, praktisera, prestera, skapa, uträtta, verkställa, vidta, åstadkomma

Motsatsord till utföra

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utföra.

Vad betyder utföra?

 1. göra något; se till att en handling existerar under den aktuella tiden
 2. föra ur landet, exportera

Exempel på hur utföra används i svenska tidningar

 1. Man vill inte peka ut ett visst land i dagsläget, men många säkerhetsexperter anser att förfarandet påminner om liknande attacker som utförts av den kinesiska gruppen APT27 (Emissary Panda).
 2. Smart teknik möjliggör att vi bland annat kan koppla upp oss och utföra komplicerade åtgärder utan att vara fysiskt på plats hos kunden.
 3. – Vi utför tekniska undersökningar och andra utredningsåtgärder, säger Per Fahlström.
 4. Newports hypotes är att det arbete vi kan utföra vid djup koncentration blir allt mer värdefullt i dagens ekonomi, men att förmågan att gå på djupet samtidigt blir desto ovanligare.
 5. Exempelvis har ISO 9001–certifierade industriföretag krav på sig att alla mätningar som är viktiga för verksamheten måste utföras med kalibrerade mätinstrument.
 6. Fulla med teoretisk kunskap ger sig fem förväntansfulla skidåkare ut på Hemus skidstadion för att utföra denna konstart i praktiken.
 7. En av målsägarna berättar att de blev intalade att detta var bra för dem, och att det var den som utförde tillrättavisningen som led.
 8. Joakim Lamotte hade därmed utfört swishjournalistikens paradnummer.
 9. Desinformation kan utföras genom avsändare och media är placerade i det land man vill påverka där de skyddas av pressfrihet, yttrandefrihet och mångfald.
 10. Enligt Bleeping Computer har hackare börjat kartlägga vilka servrar som är sårbara, men i skrivande stund finns det lyckligtvis inga rapporter om att några attacker har utförts.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av utföra

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uträtta en synonym till utföra. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.