utförare

Synonymer till utförare

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till utförare.

Motsatsord till utförare

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utförare.

Vad betyder utförare?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur utförare används i svenska tidningar

  1. Enligt avtalet ska Arbetsförmedlingen reformeras i grunden, bland annat genom att privata utförare ska sköta rustning och matchning av arbetssökande.
  2. ”Istället tenderar kostnaderna att vara högre för privata utförare än för offentlig arbetsförmedling”, konstaterar Crépon.
  3. ”Den huvudsakliga lärdomen från dessa experiment är att användandet av privata utförare inte verkar leda till en högre nivå av återgång i arbete”, skriver Crépon.
  4. – Den forskning som finns talar snarare för motsatsen, säger Lars Calmfors, professor i nationalekonomi, som ändå vill se ett försök med privata utförare – som utvärderas noga.
  5. Enligt arbetsmarknadsministern är det inte aktuellt att all verksamhet ska skötas av privata utförare i det nya systemet.
  6. Ett av kraven är att planerna på att låta privata utförare sköta stora delar av Arbetsförmedlingens verksamhet ska skrotas.
  7. Det innebär bland annat att privata utförare ska ta över uppdraget att coacha och matcha arbetssökande till nya jobb.
  8. Han vill inte att kommunerna ska bli en helt jämbördig konkurrent till de privata företagen, utan i första hand kliva in där utförare saknas.
  9. Det gagnar Göteborgs äldre oavsett vilken utförare man väljer.
  10. Denne anlitar sedan utförare som får i order att åka till Sverige för att genomföra inbrotten.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av utförare

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.