Synonymer till utforska

Vi känner till 5 synonymer till utforska. Ordet utforska är en synonym till utröna och studera och kan bland annat beskrivas som ”undersöker ingående”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utforska samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till utforska

 1. rekognoscera
 2. rekognosera
 3. studera
 4. undersöka
 5. utröna

Vilka ord betyder nästan samma sak som utforska?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till utforska. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. plugga
 2. gräva
 3. forska
 4. efterforska
 5. testa
 6. examinera

Vad är motsatsen till utforska?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utforska.

Vad betyder utforska?

 1. undersöker ingående
 2. noggrant undersöka, ofta gällande geografiska platser

Hur böjs utforska?

 1. utforska
 2. utforskad
 3. utforskade
 4. utforskades
 5. utforskar
 6. utforskas
 7. utforskat
 8. utforskats

Hur kan ordet utforska användas?

Följande exempelmeningar visar hur utforska kan användas.

 1. han utforskade det inre av Amazonas

Hur används ordet utforska i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet utforska används i vanlig text.

 1. Framför allt är det ett enkelt sätt att utforska en förenklad version av operativsystemet Linux via Windows Subsystem för Linux, som introducerades under utvecklingen av Windows 10.
 2. I sin nya bok ”När vi var samer” utforskar Mats Jonsson sin egen släkthistoria – och folkbildar samtidigt om det nedtystade kulturella ­folkmordet på skogssamer.
 3. Och utforska är det vi ska göra.
 4. I ett forskningsprojekt har hon tillsammans med ett 60–tal medarbetare på olika förvaltningar inom Malmö stad utforskat vilka arbetsuppgifter och aktiviteter som går att flytta ut från kontoret.
 5. Och var är de fria gruppernas rikedom av experimentella uppsättningar? Nog är det en svagare återväxt när allt nu öppnar upp igen? Om det beror på pandemins effekter återstår att utforska.
 6. Bolaget är redan i dag en av de främsta leverantörerna av grafit, som behövs till elektriska fordon, man har bildat en ny enhet för att utforska marknaden för vätgas och andra mer miljövänliga energialternativ.
 7. Tre seniora forskare och två doktorander som utforskar samspelet mellan det digitala, sociala och kulturella.
 8. Jag hade levt under en sten men nu hade den äntligen välts åt sidan och världen utanför kunde försiktigt börja utforskas.
 9. Ju mer man ser av honom, desto mer av Dejans universum får man nöjet att utforska.
 10. John Walter gillade att utforska, och hade försvunnit tidigare, från andra boenden.
 11. I den nya avhandlingen ”Rituals of a secular nation” utforskar religionshistorikern Ernils Larsson hur japanska domstolar hanterar religion som juridiskt koncept.
 12. Vi tillbringar helgerna med att gå ut i skogen med våra hundar och utforska staden till fots.
 13. Bland annat skulle systemen automatiskt kunna upptäcka skogsbränder eller hjälpa rovers på Mars att utforska snabbare.
 14. Med den nya onlinebutiken ska kunderna lättare kunna hitta och utforska sortimentet och samtidigt kunna få personlig dryckesrådgivning, precis som ute i de fysiska butikerna.
 15. "Vi ser fram emot att ha centret som granne till oss på Northvolt Labs i Västerås och är angelägna om att utforska de stora möjligheterna till samarbete inom testning", skriver Northvolts vd Peter Carlsson.
 16. Forskarna bakom studien hoppas nu att det görs nya ansträngningar för att utforska Mars polarregioner, bland annat för att hitta reservoarer med subglaciärt vatten och undersöka vad dessa består av.
 17. Han ville göra film med riktiga skådespelare, utforska det nya spännande mediet televisionen och leka med sin miniatyrjärnväg hemma i trädgården.
 18. På sistone har Kina storsatsat på rymden och så sent som den 23 juli sköt man upp rymdsonden Tianwen–1 som ska utforska Mars med hjälp av en kretsare, en landare och en rover.
 19. Glid över regnskog, utforska en storstad du aldrig besökt eller ta en nostalgisk Cessna–tur över din gamla hembygd framåt småtimmarna.
 20. –Jag ville utforska och berätta mer om hur han mår och gräva djupare i den krisen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är utröna en synonym till utforska. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på utforska