uthållig

Synonymer till uthållig

envis, flitig, fördragsam, idog, ihärdig, långdragen, långtråkig, nitisk, oförtruten, seg, stryktålig, ståndaktig, trägen, trögflytande, tålmodig

Motsatsord till uthållig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till uthållig.

Vad betyder uthållig?

 1. som inte blir trött, ihärdig

Exempel på hur uthållig kan användas

 1. han är inte tillräckligt uthållig för att springa maraton

Exempel på hur uthållig används i svenska tidningar

 1. På frågor om hur uthållig vikmekanismen är eller vilka former av påfrestningar den testats för var svaren mestadels undvikande, men Motorolas representanter på plats hävdade att den ska hålla ”lika länge som en vanlig smartphone”.
 2. – Det tar tid att vinna trovärdighet och inflytande, och det är oftast bara framgångsrikt om du är uthållig och äkta i ditt sätt att närma dig det.
 3. Med vetenskapliga studier av ekosystemen som bas, formulerade Bill och David ett antal förhållningssätt och principer för hur människan skulle kunna leva uthålligt.
 4. Men frågan är naturligtvis hur uthålliga dessa nivåer är.
 5. ”Vi kan hoppas på att konjunkturen är mer uthållig än vad den varit historiskt, men jag skulle inte räkna med det”, säger Anna Breman.
 6. – Det kinesiska folket har varit uthålligt och vi har glöden att utkämpa ett blodigt krig mot våra fiender ända till slutet.
 7. – Det viktigaste av allt är att man är motiverade och uthålliga.
 8. Lönekostnaderna har sänkts markant och IFK Göteborg satsar ungt, billigt och uthålligt för att på sikt bli ett topplag igen.
 9. Framöver kommer det att bli avgörande huruvida den betydande nedgången i nya order i januari visar sig vara en tillfällighet eller börjar på en mer uthålligt svagare trend.
 10. De är uthålliga med satsningen i Sverige och vi tror nu att vi har hittat en form för verksamheten som passar den svenska marknaden, säger Knut Faremo.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av uthållig

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är långdragen en synonym till uthållig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.