utmärkande

Utmärkande är synonymt med särpräglad.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utmärkande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till utmärkande

särpräglad

Motsatsord till utmärkande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utmärkande.

Vad betyder utmärkande?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av utmärkande.

Böjningar av utmärkande

 1. utmärkande

Exempel på hur ordet utmärkande kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet utmärkande används i svenska tidningar

 1. Skärmen är en lcd–panel, vars tjocka skyddsglas är det mest utmärkande.
 2. – Vad är utmärkande för människor som sitter för grova brott? Jo, att de har visat en hänsynslöshet mot sina närmaste och samhället, mer än vad lagen tillåter i ett civiliserat rättssamhälle.
 3. Det utmärkande för dessa Boeing–plan – som även finns i varianterna Max 7, 9, 10 och 200 – är det digitaliserade nödsystem som planen är utrustade med, kallat Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS).
 4. Strunta i detaljerna Att bry sig om detaljer är ett utmärkande drag för programmerare men det kan vara bra att tona ner det när du skriver din ansökan.
 5. I andra passager framhärdar han i att Munch var ”öppen inför världen” trots att det utmärkande för Munch såklart är hur hans målningar gestaltar en inre värld.
 6. Särskilt utmärkande för Sofiero är rhododendronbuskarna.
 7. Yrkesskicklighet, noggrannhet och flit var utmärkande för hans person, och de parades alltid med en vänlig utstrålning.
 8. Per Lundahl Thomsen tycker också att Madsens förmåga att dra till sig människor, samla in pengar och tala för sin sak var ett utmärkande drag.
 9. Nå, det mest utmärkande draget för detta framväxande tjänstesamhälle är att det handlar om att uppfylla begär, inte behov.
 10. Ett årtionde efter marknadsföringen av svenskhet som utmärkande för Ikea så spreds ideér om mångfald från USA till Sverige.
 11. Bilen utrustades med den utmärkande fenan bakom föraren för att kompensera för ett sämre marktryck orsakad av strömlinjeformen.
 12. Det här dådet hade så utmärkande drag som är typiska för just hur det ser ut i världen i dag.
 13. Just den där mixen av tv–serier, underhållning, teater och film som präglade hans sista vår var utmärkande för hela Johannes Brosts karriär.
 14. Vi beklagar att exteriörförändringarna saknar den omsorg och precision som är utmärkande för arkitekturen på skogskyrkogården, heter det i pressmeddelandet.
 15. Tillit är en utmärkande faktor för Finland?.
 16. Spanienkännaren Jakob Lewander, statsvetare vid Svenska institutet för Europapolitiska studier, håller med om att enstaka artiklar i internationell press varit utmärkande tendentiösa.
 17. Detta är inte bara Glasgows mest berömda byggnad utan även dess hjärta som pumpar runt stadens allt mer utmärkande kreativitet.
 18. Det utmärkande för henne är den sammanbitna envishet hon har.
 19. Det har snarare varit Androids utmärkande drag.
 20. Andra utmärkande drag är låga betyg, vantrivsel i skolan och ”maskulina” intressen, till exempel videospel på lokal och gymträning.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till utmärkande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är särpräglad en synonym till utmärkande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.