Synonymer till utmanande

Vi känner till 5 synonymer till utmanande. Ordet utmanande är en synonym till våghalsig och krävande och kan bland annat beskrivas som ”provokativ, arrogant”. Ordet är motsatsen till lätt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utmanande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till utmanande

 1. dristig
 2. eggande
 3. krävande
 4. svår
 5. våghalsig

Vad är motsatsen till utmanande?

Motstatsord kallas även för antonymer och är ord med just motsatta betydelser.

 1. lätt

Vad betyder utmanande?

 1. provokativ, arrogant
 2. (om problem, uppgift e.dyl.) svår; som kräver koncentration eller ihärdighet för att lösa eller klara av
 3. avsedd att locka sexuellt intresse, att upphetsa sexuellt
 4. provocerande, arrogant
 5. det att utmana

Hur kan ordet utmanande användas?

Det saknas exempel på hur utmanande kan användas.

Hur används ordet utmanande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet utmanande används i vanlig text.

 1. – Det är utmanande att växa.
 2. Visst fanns det redan då andra utmanande banbrytarband som Velvet Underground och MC5, men The Stooges råa, provocerande, sexuella rock med spår av blues och frijazz liknade inte riktigt någonting som gjorts förut.
 3. Drivlinan, som består av motor, växellåda och batteri, är ryggraden i fordonet och påverkar alla aspekter av utvecklingen i denna utmanande kapplöpning mot tiden för att få ut nya modeller på marknaden.
 4. Särskilt på akutmottagningen upplevs situationen som särskit utmanande, säger Hilde Myhrén, medicinsk direktör på Oslo universitetssjukhus.
 5. ”Det finns inget som är så utmanande och givande som att jobba med sina föräldrar”, säger Michael.
 6. – Året 2021 har varit utmanande för oss alla, säger Scholz i talet, och nämner utöver pandemin sommarens översvämningskatastrofer i Rheinland–Pfalz och Nordrhein–Westfalen i västra Tyskland, som skördade över 130 dödsoffer.
 7. Jag ville ha något som var intellektuellt utmanande.
 8. Men i stället för ett roligt och utmanande lopp blev det en mardrömsupplevelse för många barn.
 9. Där har man fått stå emot en hel del negativa argument som lantbrukare upplever som utmanande, säger Per Skargren.
 10. Möjligheterna att få tag i råvara, som sill, för de anläggningar som finns i Skåne och Blekinge är "otroligt utmanande", enligt Krishan Kent, ordförande i Fiskbranschen.
 11. Det gör det utmanande för oss, säger polischefen Robert Karlsson.
 12. ”Att hjälpa till att säkra en flygplats under utmanande omständigheter – som i Kabul – skulle kunna vara den typ av insats som vi siktar på i framtiden”, skriver Borrell i New York Times.
 13. Det är en utmanande situation, säger Kristian Lans, presstalesperson på Västtrafik, till Göteborgs–Posten.
 14. Det är givetvis en utmanande uppgift att ta fram mjukvaran som ska imitera människans fingerfärdighet – Dextrous Robotics tror sig dock ha ett system som kan låta dem utveckla en färdig produkt snabbare än konkurrerande lösningar.
 15. Det som varit mest utmanande med årets EM–uppladdning är att befinna sig i en bubbla under så lång tid, menar Eldebrink.
 16. – Självklart har det varit ett utmanande år från 12 mars förra året och fortfarande så har vi alla dessa omställningar som vi har behövt göra, säger Karin Danehammar.
 17. IDC påpekar dock att även om ökningen under 2021 kan verka imponerande så ska man komma ihåg att året före var ett av de mest utmanande åren för den här marknaden någonsin.
 18. Spaniens politiska orakel grubblar över varför Sánchez, så snart efter vänsterns katastrofval i Madrid–regionen, tar ett så utmanande steg.
 19. Myndigheter ska nu försöka att sätta upp vaccinstationer i anslutning till plantagerna men avsaknad av vaccin gör situationen extremt utmanande.
 20. – Vi förstod tidigt att det kommer vara utmanande att utgå hemifrån så vi införde redan i mars–april en tydlig fokusplan.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är våghalsig en synonym till utmanande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är lätt motsatsen till utmanande.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet utmanande

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet utmanande.

Bild med texten utmanande