Synonymer till utmanande

Vi känner till 5 synonymer till utmanande. Ordet utmanande är en synonym till våghalsig och krävande och kan bland annat beskrivas som ”provokativ, arrogant”. Ordet är motsatsen till lätt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utmanande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till utmanande

 1. dristig
 2. eggande
 3. krävande
 4. svår
 5. våghalsig

Vad är motsatsen till utmanande?

 1. lätt

Vad betyder utmanande?

 1. provokativ, arrogant
 2. (om problem, uppgift e.dyl.) svår; som kräver koncentration eller ihärdighet för att lösa eller klara av
 3. avsedd att locka sexuellt intresse, att upphetsa sexuellt
 4. provocerande, arrogant
 5. det att utmana

Hur böjs utmanande?

 1. utmanande
 2. utmananden
 3. utmanandena
 4. utmanandenas
 5. utmanandens
 6. utmanandes
 7. utmanandet
 8. utmanandets

Hur kan ordet utmanande användas?

Det saknas exempel på hur utmanande kan användas.

Hur används ordet utmanande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet utmanande används i vanlig text.

 1. Det gör det utmanande för oss, säger polischefen Robert Karlsson.
 2. ”Att hjälpa till att säkra en flygplats under utmanande omständigheter – som i Kabul – skulle kunna vara den typ av insats som vi siktar på i framtiden”, skriver Borrell i New York Times.
 3. Det är en utmanande situation, säger Kristian Lans, presstalesperson på Västtrafik, till Göteborgs–Posten.
 4. Det är givetvis en utmanande uppgift att ta fram mjukvaran som ska imitera människans fingerfärdighet – Dextrous Robotics tror sig dock ha ett system som kan låta dem utveckla en färdig produkt snabbare än konkurrerande lösningar.
 5. Det som varit mest utmanande med årets EM–uppladdning är att befinna sig i en bubbla under så lång tid, menar Eldebrink.
 6. – Självklart har det varit ett utmanande år från 12 mars förra året och fortfarande så har vi alla dessa omställningar som vi har behövt göra, säger Karin Danehammar.
 7. IDC påpekar dock att även om ökningen under 2021 kan verka imponerande så ska man komma ihåg att året före var ett av de mest utmanande åren för den här marknaden någonsin.
 8. Spaniens politiska orakel grubblar över varför Sánchez, så snart efter vänsterns katastrofval i Madrid–regionen, tar ett så utmanande steg.
 9. Myndigheter ska nu försöka att sätta upp vaccinstationer i anslutning till plantagerna men avsaknad av vaccin gör situationen extremt utmanande.
 10. – Vi förstod tidigt att det kommer vara utmanande att utgå hemifrån så vi införde redan i mars–april en tydlig fokusplan.
 11. – Vi växer i snabbare takt än planerat, vilket känns otroligt kul med tanke på vilket utmanande år det har varit i övrigt.
 12. ”Jag vill tacka hela Capitals organisation, inte bara för att ha gett mig den här chansen, utan också för stödet genom hela den här utmanande tiden.
 13. Något som kan bli utmanande då vissa av produkterna inte har möjlighet att uppdatera sin mjukvara.
 14. Hon berättar att det kommer att ta tid att anpassa sig och att en utmanande period väntar.
 15. – Det sista dagarna har varit extremt utmanande – i en redan utmanande tid, säger ordföranden Michael Wiederer enligt det danska handbollsförbundets hemsida.
 16. BAE Systems Hägglunds utvecklar och producerar bandgående militära fordon som ligger i framkant beträffande innovativ försvarsteknologi för extrema och utmanande miljöer.
 17. Att som Flodin kalla detta för ”bara” ett forskningsprojekt som stjäl pengar från järnvägen är verkligen utmanande.
 18. Men nu har det gått ner igen i butikerna och det blir utmanande att kompensera det fullt ut med e–handeln, säger hon.
 19. För Japans ekonomi har det inte bara varit pandemin som varit utmanande, här handlar det om flera decennier i en ekonomisk rävsax med svag inflation, lågräntemiljö, extremt hög statsskuld och en bostadsbubbla som spruckit.
 20. Det är utmanande att implementera ai i bred skala, det kräver dedikation, engagemang och investeringar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är våghalsig en synonym till utmanande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är lätt motsatsen till utmanande.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?