Synonymer till utmanare

Utmanare kan beskrivas som ”person som utmanar någon”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utmanare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till utmanare

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till utmanare.

Vad är motsatsen till utmanare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till utmanare.

Vad betyder utmanare?

 1. person som utmanar någon

Hur böjs utmanare?

 1. utmanare
 2. utmanaren
 3. utmanarens
 4. utmanares
 5. utmanarna
 6. utmanarnas

Hur kan ordet utmanare användas?

Följande exempelmeningar visar hur utmanare kan användas.

 1. den svenske utmanaren slog ut världsmästaren i tredje ronden

Hur används ordet utmanare i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet utmanare används i vanlig text.

 1. Hans främste utmanare var då 38–årige musikern Bobi Wine, som kandiderade med budskap om förändring.
 2. Rösträkning pågick sent på fredagen, där kampen är hård mellan sittande president Edgar Lungu och utmanaren Hakainde Hichilema.
 3. Nu ser de ut som tunga utmanare till att vinna Champions League – en titel som PSG fortfarande saknar.
 4. Främsta utmanare är i stället det nybildade ITN – förkortning för ”Det finns ett sådant folk” – som leds av tv–programledaren och rockstjärnan Slavi Trifonov.
 5. ”Vi har tagit emot för många invandrare jämfört med vad vi kan integrera”, slår den främste utmanaren till statsminister­posten fast, utan att gå närmare in på vilka av dem, av oss, som har sina liv här i Sverige, som tydligen inte borde vara här.
 6. Inför turneringen lyftes det tjeckiska laget som en av de absoluta utmanarna till medaljerna.
 7. Oppositionen mot Bashar al–Assad anser att författningsdomstolens villkor är skräddarsydda för att utesluta alla verkliga utmanare till den sittande presidenten.
 8. I senatsvalets andra omgång står de två sittande republikanska senatorerna David Perdue och Kelly Loeffler mot två demokratiska utmanare, Jon Ossoff respektive Raphael Warnock.
 9. Giuliani argumenterade för att falska och tekniskt felaktiga poströster hade räknats i valdistrikt som vanns av utmanaren Joe Biden och därför borde Pennsylvania inte godkänna Bidens seger på nästan 81 000 röster.
 10. "Fyra år till" skriker Trumpanhängaren Yuko Matsuoka i Dallas i Pennsylvania i samband med att den sittande presidentens demokratiske utmanare Joe Biden höll ett kampanjmöte där häromdagen.
 11. Hans utmanare Joe Biden är mannen som på tredje försöket lyckades bli Demokraternas presidentkandidat.
 12. Kommentarerna fälldes under ett kampanjmöte i Nevada i helgen, där Donald Trump också attackerade sin demokratiske utmanare Joe Biden och slog sig för bröstet för sin ekonomiska politik.
 13. Hans utmanare har i sin tur lovat överbrygga det ekonomiska och utbildningsmässiga gapet mellan landsbygden och städerna.
 14. Hennes utmanare har dessutom en stark personlig berättelse att stötta upp sin kampanj med.
 15. En riktigt vass utmanare kommer från den svenska uppstickaren Urbanista, som gör det mesta rätt med sina nya lurar London.
 16. För samma dag som företaget bekräftade att Xbox Series X – den stora utmanaren till Playstation 5 – släpps i november så kom beskedet att det tunga lanseringsspelet Halo Infinite dröjer till 2021.
 17. I makens ställe axlade hon rollen som utmanare till Lukasjenko och tiotusentals Minskbor har gett sig ut på gatorna till stöd för Tichanovskaja de senaste veckorna.
 18. Trump antyder ju till exempel att Joe Biden, den demokratiske utmanaren i höstens val, skulle vara senil.
 19. Utöver de tre nämnda ledande utmanarna ser analysföretaget även Xpeng, Weltmeister, Arrival, Aiways, Byton, Canoo, samt Lucid Motors som tillverkare att räkna med.
 20. I valet i november ställs AOC mot republikanernas kandidat, och eventuella utmanare från mindre partier.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?